• Головна
  • Новини
  • УПЦ МП знову провела повітряний хресний хід. Тепер над Дніпром...

УПЦ МП знову провела повітряний хресний хід. Тепер над Дніпром

08.04.2020, 09:45
УПЦ МП знову провела повітряний хресний хід. Тепер над Дніпром - фото 1
4 квітня відбувся повітряний хресний хід на літаку по межах м. Дніпра. Про це повідомляє сайт Дніпропетровської єпархії УПЦ МП.

4 квітня відбувся повітряний хресний хід на літаку по межах м Дніпра. Про це повідомляє сайт Дніпропетровської єпархії УПЦ МП.

Повітряний Хресний хід звершив вікарій Дніпропетровської єпархії УПЦ єпископ Петропавлівський Андрій у супроводі клірика Спасо-Преображенського кафедрального собору Дніпра диякона Володимира Селяви.

На борту літака знаходилися древня Казанська ікона Божої Матері і Києво-Печерська ікона Успіння Пресвятої Богородиці.

"Під час повітряного хресного ходу єрарх звершив акафіст Божої Матері і підніс особливі прохання про позбавлення від згубної пошесті, смертоносної зарази і за всіх медичних працівників", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, УПЦ МП вже раніше проводила повітряні хресні ходи в Запоріжжі та Одесі. Предстоятель УПЦ МП Онуфрій також молився на борту літака за подолання пандемії.

Відомий релігіїєзнавкць Дмитро Горєвой назвав ці польоти піаром.

«Це більше схоже не на корисні дії, а пир під час чуми. Хіба не краще ті гроші було витратити на дієвіші заходи – знову ж таки направити парафіям, які у скрутному становищі. Це було би дієвіше. Однак тоді не вийшло б головної мети, з якою це було зроблено – піару. Щоби не спекулювати поясню – виготовлення масок і допомога з приміщеннями від УПЦ МП – корисні дії, політ на гелікоптері зі свяченою водою – піар», - наголосив експерт.