• Головна
  • Новини
  • У Київській архиєпархії УГКЦ мирян звільнили від обов’язку бути присутніми на недільному Богослужінні у храмі...

У Київській архиєпархії УГКЦ мирян звільнили від обов’язку бути присутніми на недільному Богослужінні у храмі

19.03.2020, 10:35
У Київській архиєпархії УГКЦ мирян звільнили від обов’язку бути присутніми на недільному Богослужінні у храмі - фото 1
18 березня 2020 року в курії Київської архиєпархії владика Йосиф Мілян, протосинкел Київської архиєпархії, провів робоче засідання щодо душпастирських викликів під час пандемії коронавірусу COVID-19.

18 березня 2020 року в курії Київської архиєпархії владика Йосиф Мілян, протосинкел Київської архиєпархії, провів робоче засідання щодо душпастирських викликів під час пандемії коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Учасники засідання прийняли низку рекомендацій щодо пандемії коронавірусу COVID-19, які своїми підписами затвердили Патріарх Святослав та владика Йосиф Мілян.

Зокрема було наголошено на необхідності виконання розпорядження цивільних органів влади та дотримання санітарних норм. Людей у зоні ризику (старшого віку, батьків з малими дітьми, осіб з ознаками респіраторних інфекцій, тих, хто недавно повернувся з-за кордону і хто з ними проживає) просять залишатися вдома, щоб не наражати себе та інших на небезпеку зараження.

При цьому надано канонічну диспензу (звільнення) усім вірним Київської архиєпархії від обов'язку фізичної присутності на Божественній Літургії у неділі і свята, натомість залишаючи обов'язок брати участь у Божественній Літургії, яка транслюється сучасними засобами комунікації або принаймні однієї години спільної чи особистої молитви та читання Святого Письма.

У документі наголошено, що дотримуватись припису компетентних державних органів щодо присутності на Богослужінні не більше десяти осіб є не тільки відповідальністю священника, але кожного вірного.

На завершення зустрічі владика Йосиф заохотив духовенство до усильної молитви за людей, обтяжених недугою, а також за лікарів, які кожного дня виставлені на небезпеку: «Просімо в Господа, щоб дарував надії терплячим, щоб зміцнював здоров’я хворих та щоб допомагав лікарям вправно боротися за життя кожної людини».