У Каневі відбувся Різдвяний молитовний сніданок

15.01.2020, 16:50
У Каневі відбувся Різдвяний молитовний сніданок - фото 1
15 січня в місті Каневі відбувся третій Молитовний Сніданок. В заході взяли участь представники політики, освіти, культури, виконавчої влади, депутати та священнослужителі різних конфесій та деномінацій, як повідомляє прес-центр ГО Руху Реформації.

15 січня в місті Каневі відбувся третій Молитовний Сніданок. В заході взяли участь представники політики, освіти, культури, виконавчої влади, депутати та священнослужителі різних конфесій та деномінацій, як повідомляє прес-центр ГО Руху Реформації.

“Молитовний Сніданок - це прекрасна подія, яка ще більше нас об'єднує. Разом ми зможемо багато досягти, та вплинути на духовне відродженні країни”, - зазначив голова ГО Рух  Реформації, пастор Валерій Бєляєв.

Сніданокw.gif

Серед учасників були  представники Православних та Протестантських церков. Ініціатори заходу ГО Руху Реформації та Духовна Рада Канівщини.

“Молитовні сніданки є необхідністю в сучасному світі, і зокрема для Канева. Тому що ми об'єднуємося тут навколо Христа, і також пропагуємо духовно-національні цінності навколо Святого Письма”, - сказав   настоятель Храму Покрови Богородиці, ієрей ПЦУ Сергій  Нікітін.   

Темою Молитовного Сніданку стало Різдво. Священнослужителі говорили про користь єднання християн не залежно від конфесій та деномінацій. 

“Колись Церква Божа була єдиною і сам Ісус Христос говорив, що Я хочу, щоб ми об'єдналися. І лише тоді, коли ми станемо єдиною церквою Христовою, отоді буде виконана та місія, для якої приходив Господь”, -- зазначив священнослужитель  Успенського собору УПЦ Архімандрит Епіфаній. 

Священнослужителі читали на загал місця із Біблії про народження Ісуса Христа, молилися за добробут та духовний підйом України. 

“Такі сніданки потрібні для того щоб об'єднати всіх впливових людей в місті, щоб ми разом могли виконувати місію, яку нам дав сам Господь. Щоб ми могли послужити людям, які живуть в нашому місті та в районах”, - зазначив пастор Церкви Євангельських Християн Баптистів в м. Канів  Микола Панченко. 

До організації сніданку долучилися протестантські та православні  церкви Канівщини. Серед них представники Православної Церкви України, Української Православної Церкви, Церкви Християн Віри Євангельської, Церкви Адвентистів Сьомого Дня, Харизматичної Церкви України, церкви Євангельських Християн-Баптистів та  ГО «Українське капеланство».

“Для нас це чудо, що представники таких різних сфер збираються разом зі священнослужителями різних конфесій та деномінацій, аби поговорити про Різдво. Це ще одне підтвердження, що Ісус Христос може об'єднати всіх”, - зазначила співорганізатор молитовного сніданку Олена Делікатна.

Традиція проводити Молитовний Сніданок а Каневі з'явилися у 2019 році. З того часу при виконавчому комітеті міської ради  християни утворили консультаційно - дорадчий орган представників релігійних громад - Духовну раду Канева.