• Головна
  • Новини
  • На Закарпатті відбулася хіротонія нового єпископа РКЦ в Україні...

На Закарпатті відбулася хіротонія нового єпископа РКЦ в Україні

10.12.2019, 17:44
На Закарпатті відбулася хіротонія нового єпископа РКЦ в Україні - фото 1
Сьогодні, 10 грудня 2019 р., в Мукачеві у кафедральному соборі відбулися єпископські свячення Миколи Лучка.

Сьогодні, 10 грудня 2019 р., в Мукачеві у кафедральному соборі відбулися єпископські свячення Миколи Лучка.

Про це повідомляє CREDO.

Єпископську хіротонію здійснив Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті. Співконсекраторами були архиєпископ Мечислав Мокшицький, Митрополит Львівський та єпископ-ординарій Мукачівської дієцезії Антал Майнек.

Це перший єпископ-домініканець у єпископаті РКЦ України. Владика Микола Лучок служитиме на Закарпатті, звідки він походить. 11 листопада ц.р. Святіший Отець Франциск призначив його єпископом-помічником Мукачівської дієцезії.

На свячення нового члена Конференції єпископату РКЦ приїхали єпископи РКЦ в Україні, представники УГКЦ, настоятель домініканців в Україні о.Яцек Дудка, гості з-за кордону, зокрема з Угорщини.

Вітаючи присутніх, Апостольський нунцій відзначив єпископа Антала Майнека, який добре знає нововисвяченого і сам є для нього “Пастирем Добрим”.

«Ми шукали тебе по всій Україні, — звернувся архиєпископ Клаудіо до єпископа-номінанта, — аж нарешті знайшли. Звісно, шкода тебе забирати з орденської спільноти. Але у житті завжди так: хочеш одного, а приходить інше, і це також воля Божа».

«Нехай Господь супроводить твої кроки. нехай благословить твою щедрість. Нехай підтримує тебе у труднощах. І особливо — нехай тебе провадить у тому, як показувати твоїм братам обличчя Христа-Пастиря», - побажав нунцій.

«Це велика довіра Церкви: Папи Франциска, вас, братів-єпископів, які вибирали… Я хочу вчитися від вас, як бути добрим пастирем, і хочу разом із вами служити Церкві, довіреній нам: тут, на Закарпатті, і в Україні, і в цілому світі», — єпископ Микола говорив своє подячне слово українською, угорською, польською, словенською мовами.

Апостольський нунцій уділив спеціальне Папське благословення.