• Головна
  • Новини
  • Сьогодні на Івано-Франківщині проведуть в останню путь священника, якого смертельно травмував потяг...

Сьогодні на Івано-Франківщині проведуть в останню путь священника, якого смертельно травмував потяг

17.10.2019, 11:12
Сьогодні на Івано-Франківщині проведуть в останню путь священника, якого смертельно травмував потяг - фото 1
Після отриманих, при загадкових обставинах, травм 15 жовтня помер священник Володимир Петрук. Чин похорону відбудеться 17 жовтня в храмі с. Нижні Станівці.

Після отриманих за загадкових обставин травм 15 жовтня помер священник Володимир Петрук. Чин похорону відбудеться 17 жовтня в храмі с. Нижні Станівці.

Уродженця Косівщини 5 жовтня покалічив і смертельно травмував поїзд. Чоловік 10 днів лежав у комі. Про це у мережі Facebook повідомив завідувач кафедри культурології, релігієзнавства та теології ЧНУ ім. Юрія Федьковича Микола Шкрібляк.

о._Володимир.jpeg

“Народився отець Володимир на Косівщиніі в мальовничому селі Акрешори. Там у серці Гуцульщини прошло його дитинство, юність. Там він навчився любити Бога, менших і старших себе. Виростаючи серед богомільних і вірних Богові і Його Святій Церкві батьків, він вирішив присвятити себе служінню Богові і людям.

Отець Володимир мав добре і щире серце, а душу – чуйну і трепепетну. До того ж – здорові тіло і дух, а тому зі всіх сил боровся за життя. Він навіть на другий день перебування в реанімації, прийшов до свідомості й почав самостійно дихати, наче відчував, що то настав недільний ранок і йому пора ставати за престіл Свято-Михайлівського храму села Н.Станівці, щоб служити святу Літургію…

А храм тієї днини був, як ніколи, наповнений людьми, спраглими щирого й переконливого слова вірного своєму покликанню пастиря, які в невіданні, що сталося, чекали на свого духовного наставника. Отець Володимир за своє коротке життя і ще коротше служіння встиг не одному допомогти, порадити і розрадити, а собі, на жаль, ні…

Пролежавши десять днів у комі, він залишив цей світ, а в ньому – рідних, друзів і передусім – благовірну паству та дружину.

Отець Володимир любив життя, Бога та ближнього і, радіючи успіхам тих, хто його оточував, він завжди щиро молився за багаті дари і щедроти, якими Бог так рясно нагороджує тих, хто в Нього щиро вірить і правдиво шанує Його!

Зі смутком і жалем, не нарікаючи на Волю Вселюблячого Бога, слідуючи твоїм же настановам, всечесний отче: дякувати Богові за все і сприймати Його святу волю як дар очищення й освячення душі і тіла, відпускаємо тебе, дорогий наш во Христі Ісусі собрате в обійми Божі та просимо і молимо, щоб Він, як Милосердний і Многомилостивий, на лоні Авраама, Ісаак та Якова упокоїв твою світлу душу і подарував тобі життя вічне у Царстві Його Небесному!”