У Києві ходою вшанували жертв Бабиного Яру

30.09.2019, 11:11
У Києві ходою вшанували жертв Бабиного Яру - фото 1
29 вересня ввечері відбулася хода пам'яті жертв Бабиного Яру. Колона пройшла вулицями Подолу, і зупинилася біля пам'ятника Григорію Сковороді, де пройшов мітинг.

29 вересня ввечері відбулася хода пам'яті жертв Бабиного Яру. Колона пройшла вулицями Подолу і зупинилася біля пам'ятника Григорію Сковороді, де відбувся мітинг. 

Хода-2.jpg

Організатори Спільнота святого Егідія та рух Молодь за мир уже не перший рік для ходи обирають саме це місце. Адже на Подолі у часи Другої Світової проживало багато євреїв.

У ході взяли участь як дорослі, так і діти, загалом близько 150 людей.

Люди тримали в руках свічки в пам'ять про загиблих 78 років назад.

"Чим більше проходить часу, тим менше залишається свідків. Тому так важливо, щоб ми зберегли пам'ять. Наша пам'ять змушує нас діяти! - зазначає голова Спільноти святого Егідія в Україні Юрій Ліфансе. 

Хода-3.jpg

Ми повинні реагувати кожного разу, коли бачимо зневагу, упередження чи навіть насильство до "іншої" людини. Ми повинні самі іти назустріч "іншій" людині: єврею, рому, бездомному, хворій людині. Присутність на ході такої кількості молодих людей дозволяє нам дивитись в майбутнє з надією".

На мітингу учасниця руху Молодь за мир Анастасія Тяпкова зачитала історію Діни Пронічевої, яка вижила під час Бабиного Яру.

Також виступили Борис Забарко, в'язень Шарогородського гетто, голова Всеукраїнської асоціації євреїв-колишніх в'язнів гетто і концтаборів та Петро Григоріченко - президент Всеукраїнської спілки громадських організацій «Конґрес Ромен України». Вони підкреслили, що важливо пам'ятати про трагедію Бабиного Яру, щоб вона ніколи більше не повторилася. 

Хода-1.jpg

Учасниця руху Молодь за мир Анна Борисовська звернулася до молоді, яка прийшла на акцію: "Зараз, у часи Fakenews, дуже легко піддатися настроям ненависті. Нам показують все здалеку, і весь світ здається ворожим. Єдина протидія цьому - це наша культура та освіченість, які є необхідністю сьогодення для кожного".

Спільнота святого Егідія - міжнародна організація, яка існує в понад 70 країнах світу. Спільнота відома своєю благодійною діяльністю і миротворчими ініціативами.  

Світлини Олександра Панченка