В Україні очікують прибуття 40 тисяч паломників-хасидів

03.09.2019, 10:47
В Україні очікують прибуття 40 тисяч паломників-хасидів - фото 1
Наприкінці вересня в Україні очікують прибуття близько 40 тисяч паломників-хасидів на святкування іудейського Нового року Рош-ха-Шана в Умані.

Наприкінці вересня в Україні очікують прибуття близько 40 тисяч паломників-хасидів на святкування юдейського Нового року Рош-ха-Шана в Умані.

Про це повідомив глава Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін після зустрічі з ізраїльською делегацією, пише Новое время.

«За попередніми оцінками, з 23 вересня по 4 жовтня в заходах візьмуть участь близько 40 тис. паломників з багатьох країн світу, найбільш інтенсивне переміщення паломників відбуватиметься через Київ, Одесу та Вінницю», — зазначив він.

В Умані, куди з'їжджаються паломники, і в Черкаській області правоохоронці нестимуть службу в посиленому режимі, а для вирішення питань екстреної санавіації буде використаний медичний вертоліт ДСНС.

Паломники-хасиди щорічно з'їжджаються до Умані на святкування юдейського Нового року.

Святкування в Умані пов’язане з тим, що в місті похований цадик (праведник) Нахман, а його могила — одна з найбільш шанованих святинь і місце паломництва для представників брацлавської течії хасидизму.

У ніч на Рош-ха-Шана починають святкувати так, як записано в Торі (юдейському релігійному законі) — масово і шумно. Саме в цей день, за юдейськими віруваннями, Всевишній вписує ім'я і подальше майбутнє в Книгу життя.