З Дніпра вирушила перша пересувна синагога на колесах

15.08.2019, 12:17
З Дніпра вирушила перша пересувна синагога на колесах - фото 1
У Дніпрі розпочалася Третя всеукраїнська експедиція міцво-мобілів - особливий проект пересувних синагог, який в Україні організовує група молодих посланців Любавичеського ребе, синів рабинів українських громад.

У Дніпрі розпочалася Третя всеукраїнська експедиція міцво-мобілів - особливий проект пересувних синагог, який в Україні організовує група молодих посланців Любавичеського ребе, синів рабинів українських громад. Про це повідомляє сайт єврейської громади Дніпра.

Цього року два міцво-мобілі здійснять чотири експедиції. Перші дві охоплять Придніпров'я і Причорномор'я.

«Мені здається дуже важливим, щоб проект «міцво-мобіль 5779» стартував саме в Дніпрі, отримавши духовну енергію від цієї чудової громади і від приголомшливої «Менори», - підкреслив керівник проекту рабин Мендл Вольф, син Головного рабина Одеси і Півдня України Авраама Вольфа, - Ми почнемо в Дніпрі і звідси поїдемо по містах Полтавської, Кіровоградської областей, по Донбасу і всьому Придніпров'ї. А другий міцво-мобіль стартує з Одеси і поїде по всьому Причорномор'ї і Приазов'ї, від Ізмаїла до Маріуполя».

Потім, в кінці серпня, міцво-мобілі здійснять ще два великих анабасиса - один по Буковині, Галичині та Волині, а другий - по північних областях України. Як завжди, в пересувній синагозі пануватиме найвеселіша і надихаюча хасидська атмосфера і надаватиметься цілий спектр можливостей для духовного зростання і виконання заповідей - перш за все покладання тфілін, запалювання суботніх свічок і установки мезуз.

У Дніпрі старт кампанії відбувся в четвер, 15 серпня, о 11:00 на площі Героїв Майдану. Після урочистого відкриття міцво-мобіль о 12:30 почне роботу в парку імені Шевченка, о 16:00 синагога на колесах буде працювати на Набережній (імовірно Фестивальний причал), а до 18:00 повернеться до «Пасажу». О 19:30 експедиція з поширення ідішкайт покине Дніпро, почавши свою двотижневу подорож.