• Головна
  • Новини
  • На зустріч з Папою до Румунії вирушать чотири автобуси з буковинськими паломниками...

На зустріч з Папою до Румунії вирушать чотири автобуси з буковинськими паломниками

31.05.2019, 14:07
На зустріч з Папою до Румунії вирушать чотири автобуси з буковинськими паломниками - фото 1
Сьогодні зранку літак із Папою приземлився у Бухаресті. В аеропорту Понтифіка зустрів Президент Румунії Клаус Йоганніс, повідомляє Молодий Буковинець з посиланням на Vatican News.

Сьогодні зранку літак із Папою приземлився у Бухаресті. В аеропорту Понтифіка зустрів Президент Румунії Клаус Йоганніс, повідомляє Молодий буковинець з посиланням на Vatican News.

Це буде вже 30-та закордонна подорож Папи Франциска. Девізом цього Папського візиту є слова "Прямуймо разом".

П’ятницю Папа проведе у столиці Румунії – Бухаресті. Він матиме тут кілька зустрічей, в тому числі у Президентському палаці та із Синодом Румунської Православної Церкви. Ввечері Папа відслужить Месу у катедрі Святого Йосипа.

У суботу Франциск відвідає друге найбільше місто – Ясси. Тут він здійснить приватний візит до катедрального собору Ясс. Також у суботу Папа матиме у Яссах зустріч із молоддю та родинами.

У неділю Папа прибуде до румунського міста Блаж. Це центр Румунської Греко-Католицької Церкви. Зранку відслужить Святу Месу. А також Папа проголосить тут блаженними сімох греко-католицьких єпископів Румунії, вбитих за віру у період панування комуністичного режиму.

Зважаючи на близькість Румунії з Україною, багато українських паломників вирушають на зустріч із Папою Франциском. Відомо, що із Чернівців вирушить чотири автобуси із паломниками.