• Головна
  • Новини
  • Всеукраїнська хода на захист прав дітей та сімей відбудеться у Києві за участю представників різних конфесій і релігій...

Всеукраїнська хода на захист прав дітей та сімей відбудеться у Києві за участю представників різних конфесій і релігій

29.05.2019, 12:27
Всеукраїнська хода на захист прав дітей та сімей відбудеться у Києві за участю представників різних конфесій і релігій - фото 1

У Києві 8 червня відбудеться Всеукраїнська хода на захист прав дітей та сімей в якій візьмуть участь представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВЦіРО). Цьогорічна акція пройде під назвою «Сім’я – серце України». Про це повідомив на прес-конференції архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

У Києві 8 червня відбудеться Всеукраїнська хода на захист прав дітей та сімей, у якій візьмуть участь представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВЦіРО). Цьогорічна акція пройде під назвою «Сім’я – серце України». Про це повідомив на прес-конференції архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Хода-w.jpg

Участь у прес-конференції взяли Заступник Голови управління зовнішніх церковних зв’язків в Україні архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря), Голова оргкомітету, Черговий керуючий ВРЦіРО, єпископ Києво-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький (РКЦ), Керівник Департаменту зовнішніх зав’язків в Україні протоієрей Олекса Петрів (УГКЦ), шейх, заступник Муфтія України Рустам Гафурі (ДУМУ), пeрший заступник старшого єпископа Української Цeркви Християн Віри Євангeльської Анатолій Козачок.

«Цей захід покликаний засвідчити наші спільні переконання, одне з яких є те, що без повноцінної сім‘ї, без пріоритетної сімейної політики українська держава не буде мати майбутнього. І це твердження походить не лише з наших релігійних переконань, воно промовисто підтверджуються невтішними статистичними та демографічними фактами», – підкреслив архієпископ Євстратій.

Зокрема, він звернув увагу на зменшення населення України, чисельність якого за останні десятиліття скоротилося на понад 10 мільйонів. «Такі сумні тенденції притаманні не лише Україні, але й іншим країнам Європи. При всій повазі до політичних, економічних та інших реформ, в мене особисто виникає в цьому контексті запитання: для кого все це буде робитися, якщо через кілька поколінь в Україні не буде кому жити? Дай Бог, щоб це було лише припущенням, але проблема є, і вона сама собою не вирішиться. Тому велику увагу потрібно приділяти створенню необхідних соціально-економічних та духовних умов для повноцінного розвитку інституту сім’ї», – зазначив представник ПЦУ.

Нагадаємо, у 2018 році Хода на захист прав дітей та сімей зібрала близько 10 000 учасників, які пройшли колоною від Михайлівської площі до будівлі Верховної Ради. Мета Ходи – привернути увагу суспільства та влади на моральні й духовні основи сім’ї та шлюбу як союзу чоловіка та жінки, необхідні для гармонійного виховання та здорового розвитку дітей. Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.