• Головна
  • Новини
  • З нагоди Дня Матері в Івано-Франківську відбулася Хода вервиці...

З нагоди Дня Матері в Івано-Франківську відбулася Хода вервиці

13.05.2019, 11:30
З нагоди Дня Матері в Івано-Франківську відбулася Хода вервиці - фото 1
Колона з кількох тисяч жителів та гостей обласного центру, духовенства, представників влади міста та області рушила від архикатедрального собору Святого Воскресіння УГКЦ і попрямувала центральними вулицями до парку ім. Т.Шевченка.

Колона з кількох тисяч жителів та гостей обласного центру, духовенства, представників влади міста та області рушила від архикатедрального собору Святого Воскресіння УГКЦ і попрямувала центральними вулицями до парку ім. Т.Шевченка.

1.gif

Очолили ходу священики, учні католицької школи, лицарі Колумба з іконами в руках – чудотворною іконою Матері Божої Ласкавої Станіславівської, оригінал якої є в Польщі, старовинними іконами, які зберігаються в катедральному соборі УГКЦ.

Попереду молитовної колони члени Спілки Християнського Відродження несли рекордно велику дерев’яну вервичку – вагою приблизно сімдесят кілограмів, довжиною в діаметрі дванадцять метрів. Виготовив її спілчанин Дмитро Фаринович.

2.gif

Під час ходи священики виголошували Славні таїнства вервиці. Розважання поєднували у собі канонічні роздуми з сучасними життєвими реаліями. 

Очолив івано-франківську ходу єпископ Чернівецької єпархії УГКЦ Йосафат (Мощич).

«Марія є прикладом того, як служити у християнській родині одне одному, - звернувся до присутніх на завершення ходи владика. - Ми молимося за те, щоб Богородиця вислухала наші намірення і прохання, але також і за те, щоб мати силу, відвагу і мужність робити так, як вона. Сьогодні у День Матері, користуючись нагодою, вітаємо тих матерів, які отримали дар народити дитину. Але, окрім цього, необхідно ще й народити її духовно – передати дар віри, навчити цінностей і засад віри».

До ходи вервиці долучилися дорослі і діти – цілі родини молилися за свої намірення і, звичайно, за нашу країну.  

4.gif

«Проводити таку ходу, на мою думку, є просто необхідно. Тому дуже добре, що будемо проводити її щороку. Мабуть, не можна краще відзначити День Матері, аніж такою ходою з загальноміською молитвою вервиці. Відчувається особливе піднесення, адже ми віддали хвалу нашій улюбленій небесній Матері», - прокоментував голова Івано-Франківської Спілки Християнського Відродження Богдан Марчук.

«Я вірю в Господа Бога і сьогодні, перебуваючи на Літургії в храмі, почув про ходу вервиці. Вирішив прийти і помолитися за своїх рідних, бо не хотілося бути байдужим, а віддати час Богу. Відчуваю особливу радість і полегшення», - ділиться пан Іван.

5.gif

«Я приєдналася до такої ходи, бо знаю, що Марія завжди нас береже, вислуховує наші прохання, тому звертаюся до неї», - каже пані Галина, яка на ходу вервиці прибула з семирічним сином.

«Це дуже гарна подія. Вважаю, що правильно на День Матері молитися до нашої небесної Матері. Ми стараємося завжди ходити на такі заходи», - додає пані Христина, яка прийшла з півторарічним синочком.

g.gif

Хода вервиці, яку провели в Івано-Франківську другої неділі травня, за рішенням духовенства і вірних відтепер буде традиційною і проводитиметься щороку.