• Головна
  • Новини
  • Патріарх Олександрійської Православної Церкви в Одесі: "Ми будемо з тими, хто хоче православної єдності"...

Патріарх Олександрійської Православної Церкви в Одесі: "Ми будемо з тими, хто хоче православної єдності"

28.09.2018, 11:43
Патріарх Олександрійської Православної Церкви в Одесі: "Ми будемо з тими, хто хоче православної єдності" - фото 1
До Одеси 27 вересня прибув Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ, де звершив молебінь за єдність Церкви Христової,

До Одеси 27 вересня прибув Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ, де звершив молебень за єдність Церкви Христової. 

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Патріарха Феодора зустрічали в аеропорту «Одеса» митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан, єпископ Южненський Діодор, єпископ Арцизький Віктор.

Предстоятеля Олександрійської Православної Церкви тисячі вірян зустрічали у Спасо-Преображенському Одеському кафедральному соборі, де Патріарх звершив молебень за єдність Православ’я в Україні, мир і злагоду на багатостраждальній Українській землі у співслужінні архипастирів УПЦ та духовенства Одеської єпархії.

Патріарх Феодор звернувся з первосвятительським словом до вірян УПЦ МП, зазначивши, що «у ці складні дні в Україні є канонічна церква, яку очолює Блаженніший Митрополит Онуфрій —благословенна людина від Бога і справжній монах».

Після молебню Олександрійський Патріарх відвідав Свято-Успенський Одеський кафедральний собор, де приклався до святинь храму і благословив парафіян собору.

Патріарх Феодор пригадав, що тиждень тому перебував із візитом у Польщі. Зокрема, він розповів, що «з Блаженнішим Митрополитом Савою підписали один документ, що перебуваємо разом із канонічною Православною Церквою в Україні».

Насамкінець Олександрійський Патріарх зазначив: «Ми будемо разом із тими, хто хоче Православної єдності, тому що моя любов завжди з вами. Також сьогодні ми в храмі, щоб сказати: залишайтеся вірними християнами в Православній Церкві. Величезна подяка, що ви перебуваєте тут! Здоров’я, щастя і Православного життя! Христос воскрес! Христос воскрес! Христос воскрес!».

Як вже інформувала РІСУ, Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ та Митрополит Варшавський і всієї Польщі Сава звернулися із закликом розв’язати український церковний конфлікт через набуття автокефалії УПЦ.