• Головна
  • Новини
  • УПЦ (МП) активно включилась у відзначення 100-річчя убивства царської сім’ї...

УПЦ (МП) активно включилась у відзначення 100-річчя убивства царської сім’ї

19.07.2018, 09:59
УПЦ (МП) активно включилась у відзначення 100-річчя убивства царської сім’ї - фото 1
В єпархіях Української Православної Церкви (Московського Патріархату) відбулись Божественні Літургії, молебні, хресні ходи з нагоди 100-річчя від дня вбивства царської сім'ї у Єкатеринбурзі в підвалі Іпатіївського будинку.

В єпархіях Української Православної Церкви (Московського Патріархату) відбулись Божественні Літургії, молебні, хресні ходи з нагоди 100-річчя від дня вбивства царської сім'ї у Єкатеринбурзі в підвалі Іпатіївського будинку.

Інформаційне агенство УНІАН зібрало інформацію про перебіг подій:

У Києво-Печерській лаврі в день 100-ліття вбивства святих царствених страстотерпців намісник обителі митрополит Павел звершив Божественну літургію у Введенському храмі в Ближніх печерах, повідомляє прес-служба обителі.

Керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній очолив Божественну літургію в Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці, повідомляє прес-служба КДАіС.

У Свято-Іонинському монастирі столиці в ніч з 16 на 17 липня відбулась нічна Божественна літургія.

Як повідомив на своїй сторінці в Фейсбук намісник Свято-Іонинського монастиря архиєпископ Іона, «в Ольшанському жіночому монастирі ввечері 17 липня було звершено богослужіння з нагоди для пам'яті Іпатіївських мучеників, серед яких вшановують велику княгин Єлизавету (Романову)».

Архиєпископ Боярський Феодосій звершив Божественну Літургію в храмі на честь царствених страстотерпців в Оболонському районі Києва, повідомляється на сайті Київської митрополії.

Після закінчення Літургії владика передав настоятелю і громаді храму привітання з престольним святом від Блаженнішого Митрополита Онуфрія і вручив церковні нагороди благодійникам і меценатам храму.

Бердянська єпархія

У день 100-річчя вбивства святих царствених страстотерпців єпископ Бердянський і Приморський Єфрем звершив Божественну літургію у Христо-Різдвяному кафедральному соборі Бердянська, повідомляє прес-служба єпархії.

Джанкойська єпархія

Архиєпископ Джанкойський і Роздольненський Аліпій очолив Божественну Літургію у Покровському кафедральному соборі Джанкоя.

Донецька єпархія

У Донецьку в храмі на честь Святих Царственних мучеників у день престольного свята було звершено святкову Літургію.

Криворізька єпархія

Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив Божественну Літургію в храмі святих царствених мучеників, що на території Військового містечка-33 міста Кривого Рогу. По завершенні відбувся святковий хресний хід, під час якого митрополит Єфрем відслужив літію за військовими льотчиками, загиблими у локальних війнах та авіакатастрофах, біля встановленої на території храму архітектурної композиції «Захисникам Вітчизни».

Сєвєродонецька єпархія

Архиєпископ Сєвєродонецький і Старобільський Никодим 17 липня очолив Божественну Літургію в храмі на честь Царствених Страстотерпців смт. Білокуракине.

Сімферопольська і Кримська єпархія

У Сімферополі 17 липня відбувся хресний хід, організований Дворянськими Зборами Криму. Учасники хресного ходу, який почався біля собору святого благовірного князя Олександра Невського пройшли центральними вулицями міста до пам'ятника Катерині IІ.