Бескидський тунель освятили єрархи трьох конфесій

25.05.2018, 10:34
Бескидський тунель освятили єрархи трьох конфесій - фото 1
У Воловецькому районі на залізничному перегоні «Бескид – Скотарське» за участі Президента України відбулося урочисте відкриття новозбудованого двоколійного Бескидського тунелю.

У Воловецькому районі на залізничному перегоні «Бескид – Скотарське» за участі Президента України відбулося урочисте відкриття новозбудованого двоколійного Бескидського тунелю. Про це повідомляє Закарпаття онлайн.

Освятили масштабний інфраструктурний проект владики трьох християнських конфесій: єпископ Ужгородський і Закарпатський УПЦ КП Варсонофій, єпископ Мукачівський і Карпатський Української УАПЦ Віктор та архиєпископ Мукачівський і Ужгородський УПЦ (МП) Феодор. На західному порталі тунелю із закарпатського боку залізничники встановили статуетку святої великомучениці Варвари, покровительки гірників та тунелепрохідців.

У ході урочистостей Петро Порошенко поспілкувався з владиками та залізничниками-тунелепрохідниками, після чого відкрив пам’ятну дошку про найбільший за останні десятиліття інфраструктурний проект України. Відтак Глава держави разом із делегацією відбув потягом до східного порталу тунелю на Львівщині для продовження урочистостей.

Для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки за маршрутом, на якому він розташований, перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 40% транзитних вантажів у напрямку Західної і Центральної Європи.