• Головна
  • Новини
  • Делегація римо-католицького духовенства відвідала Патріарший собор УГКЦ...

Делегація римо-католицького духовенства відвідала Патріарший собор УГКЦ

19.04.2018, 10:43
Делегація римо-католицького духовенства відвідала Патріарший собор УГКЦ - фото 1
18 квітня 2018 року, вперше в історії Патріаршого Собору Воскресіння Христового відбулася Літургія Амврозіанської традиції (св. Амврозія Медіоланського) за участю духовенства Міланської архиєпархії РКЦ під головуванням Патріарха Святослава.

18 квітня 2018 року, вперше в історії Патріаршого Собору Воскресіння Христового відбулася Літургія Амврозіанської традиції (св. Амврозія Медіоланського) за участю духовенства Міланської архиєпархії РКЦ під головуванням Патріарха Святослава.

120 священиків приїхали з Міланської архиєпархії РКЦ в Україну для проведення річних виїзних реколекцій (які вони проводять в різних місцях та містах), повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Під час зустрічі Предстоятель УГКЦ поділився історією УГКЦ та історією Патріаршого Собору Воскресіння Христового.

На зустріч приїхали також й отці з Київської архиєпархії, щоб разом помолитися в соборі з і священиками з Мілану.

“Я приймаю вас у цьому Патріаршому Соборі Воскресіння Христового із великоднім привітанням: “Христос Воскрес!”. Для перших християн Пасха була завжди пов’язана з Євхаристією та з Церквою. Адже Церква як тіло Воскреслого Христа народилася в день Пасхи!” — звернувся радісно та урочисто до всіх присутніх, а особливо до гостей храму, Глава УГКЦ Святослав.

“Тож сьогодні ми зібралися біля цього вівтаря та відслужимо Євхаристію, яка єднає дві Церкви — Міланську Церкву Святого Амвросія та Київську Церкву Святого Володимира. Окрім цього, вперше в історії цього храму служитиметься Літургія в амвросіанському обряді. Це є дар Воскреслого Христа для нас! Ми разом будемо звершувати пресвяту Євхаристію, яка є знаком найвищого і найбільшого вираження єдності Христової Церкви. Просімо у Христа, аби Він допомагав людям зараз віднаходити мирний шлях до єдності і миру в житті. Просімо, щоби ця Євхаристія перемінила нас на те, що будемо звершувати”, — наголосив духовний лідер греко-католиків.

Як вже інформувала РІСУ, 16 квітню до Києва на паломництво приїхали понад 100 римо-католицьких священиків з Італії на чолі з Архиєпископом-митрополитом Міланської архидієцезії Маріо Дельпіні.

У програму прощі духовенства входять зустрічі з Апостольським Нунцієм в Україні, архиєпископом Клаудіо Ґуджеротті, з Ординарієм Києво-Житомирської дієцезії РКЦ в Україні Віталієм Кривицьким, з єпископом-помічником Львівської архидієцезії РКЦ Едвардом Кавою, який очолює гуманітарну ініціативу «Папа для України» та його співробітниками і деякими біженцями, з Главою УГКЦ Святославом Шевчуком, з Митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм, вікарієм Київської митрополії УПЦ МП та іншими представниками Православної Церкви.

В маршрут паломництва включені прокатедральний собор св. Олександра РКЦ в Києві, монастир оо. Капуцинів, Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ, Києво-Печерський монастир, Софійський собор, Михайлівський Золотоверхий собор та інші.