• Головна
  • Новини
  • Хресна дорога, яка пройшла вулицями Івано-Франківська, зібрала понад 20 тисяч вірян...

Хресна дорога, яка пройшла вулицями Івано-Франківська, зібрала понад 20 тисяч вірян

25.03.2018, 22:10
Хресна дорога, яка пройшла вулицями Івано-Франківська, зібрала понад 20 тисяч вірян - фото 1
Протягом уже багатьох років, у час Великого посту, вулицями обласного центру Прикарпаття проходить Хресна дорога. І щороку представники різних соціальних верств та професій почергово несуть символічного хреста.

Протягом уже багатьох років, у час Великого посту, вулицями обласного центру Прикарпаття проходить Хресна дорога. І щороку представники різних соціальних верств та професій почергово несуть символічного хреста.

Хода-1.gif

За повідомленням власкора РІСУ Наталії Палій, цього року поперемінно хрест несли священики, семінаристи, монахині, освітяни - викладачі вишів, закладів профтехосвіти, вчителі шкіл, учні старших класів і студенти, молодіжні церковні спільноти, пластуни і журналісти, ветерани АТО, волонтери і отці-капелани, військові і нацгвардійці, правоохоронці і медики, представники влади міста й області. 

Хода-6.gif

Хода-4.gif

Розпочалася хресна хода також традиційно – від храму Царя Христа і монастиря отців василіан, що на Майзлях.

Хода-2.gif

Очолили хресну ходу мальтійці з інвалідами-візочниками та діти. За ними слідували члени християнської спільноти «Лицарі Колумба», які несли в руках образи з зображеннями стацій Хресної Дороги Ісуса. Далі – священики, монахи, семінаристи.

IMG_2857w.gif

Протягом ходи до неї долучалося чимраз більше учасників.

IMG_2859w.gif

«Я івано-франківець і тому на Хресну дорогу вулицями міста ходжу щороку, - ділиться військовий, учасник АТО Руслан Григорук. – Хрест, щоправда, несу вперше. Загалом, вважаю, що віра та Церква є надзвичайно важливими та потрібними бо без віри - дуже важко. Хоча, насправді, особиста справа кожного».

Хода-3.gif

Старшокласник Андрій Поясник зізнається, що братися за символічного хреста було навіть якось трохи страшно, але завдяки тому, що долучився до Хресної дороги, отримав неймовірні враження. «Зрозумів ще раз, що маємо вести себе належним чином, не вживати поганих слів, добре ставитися один до одного, бо віра і Бог – це все є дуже серйозно», - ділиться хлопець.

Хресна дорога вулицями Івано-Франківська, яка тривала майже три години, завершилася біля архикатедрального собору Святого Воскресіння УГКЦ. Там до присутніх звернулися митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир (Війтишин), єпископ Чернівецької єпархії УГКЦ Йосафат (Мощич), єпископ Коломийської єпархії УГКЦ Василій (Івасюк).

IMG_2847w.gif

«Дякуємо владикам і отцям, які прибули до нас на цю Хресну дорогу. Також тим, хто долучився до її проведення, зокрема, отцям-василіянам, владі,  - наголосив митрополит Івано-Франківський УГКЦ кир Володимир (Війтишин). – Дякуємо всім, хто долучився до нашої спільної молитви і вийшов у нашому місті на цю Хресну дорогу і ми більше двох годин молилися безперестанку за мир в Україні, за Боже благословення і опіку, щоби  у наших родинах, наших сім’ях, у Батьківщині Україні був мир і злагода».  

Хода-7-єпископи.gif

Також в архікатедральному соборі для вшанування були виставлені мощі блаженного Симеона Лукача, 125-річчя якого відзначатимуть в цьому році у селі Старуня, Богородчанського району.

Хода-5.gif