• Головна
  • Новини
  • В Одесі на Дерибасівській відтворять Останню дорогу Христа...

В Одесі на Дерибасівській відтворять Останню дорогу Христа

23.03.2018, 10:54
В Одесі на Дерибасівській відтворять Останню дорогу Христа - фото 1
7 квітня на Дерибасівській відбудеться масштабна костюмована реконструкція біблійних подій. Стартує дійство на розі Дерибасівської та Катериненської вулиць.

Пасхальна реконструкція, Одеса. Фото Ігоря Бєлова7 квітня о 15:00 на Дерибасівській розпочнеться масштабна костюмована реконструкція біблійних подій. Стартує дійство на розі Дерибасівської та Катериненської вулиць.

«Пасхальна реконструкція» відбудеться в Одесі вже в шосте. Її створюють БФ «Добрий Самарянин» і Одеська Народна Церква за підтримки Одеської міської ради та Молодіжної ради при Одеському міському голові. Це наймасштабніше в Україні театралізоване костюмоване дійство просто неба, присвячене останнім дням життя Ісуса Христа. У цьому році в «Останній шлях» Христа перетвориться Дерибасівська.

Тут відтворять події понад 400 акторів-аматорів в спеціально реконструйованих костюмах тієї історичної епохи, зокрема: купці, легіонери, прості люди, рибалки, цар Ірод, Марія Магдалена і навіть сам Понтій Пілат.

Вони пройдуть по бруківці Дерибасівської від сцени до сцени. Тут розгорнуться знакові події біблійної історії - зрада Юди, змова первосвящеників, зустріч з Іродом Антипою, Суд Понтія Пілата, і хресний шлях Ісуса.

Над постановкою працювали кілька місяців. Спеціально для історичної реконструкції виготовили автентичні костюми із зображень і археологічним знахідкам тієї епохи. Крім того, в Одесу приїдуть 30 професійних реконструкторів з Чехії, Румунії та України.

Напередодні постановки, 4-го квітня, вони встановлять на Дерибасівській міні-табір римських легіонерів. Тут влаштовуватимуть показові марші і бої в повних облаштунках тієї історичної епохи. А також встановлять точні копії бойової зброї та стародавній гриль, на якому легіонери готуватимуть їжу на центральній вулиці Одеси.

«Ми хочемо нагадати одеситам справжню суть свята Пасхи, - каже Денис Сердиченко старший пастор Одеської Народної Церкви. - Багато хто звик, що Великдень - це свято обжерливості і розмальованих яєць. Ми ж хочемо нагадати, що Великдень - це свято торжества добра над злом, подвигу Ісуса Христа, який приніс себе в жертву, щоб спокутувати людські гріхи».

Пасхальна реконструкція, Одеса