1 січня Марш миру на Майдані

29.12.2017, 10:08
1 січня Марш миру на Майдані - фото 1
До участі запрошуються всі охочі.

У Києві 1 січня Спільнота святого Егідія проведе марш миру «Мир на Землі». Акція приурочена до Міжнародного дня миру. 

Початок маршу запланований на 14:00. Хода рзпочнеться на Бесарабській площі і закінчеться біля стели на Майдані Незалежності. 

До участі запрошуються всі охочі. 

Подібні акції Спільнота проведе у Львові та Івано-Франківську. 

'Марш миру 'Мир на Землі' це міжнародна подія, що об'єднає людей в 75 країнах, - говорить Юрій Ліфансе, голова Спільноти святого Егідія. - Прагнення миру - це відчуття мільйонів людей, воно актуальне як ніколи в нашій країні. Про це ми хочемо нагадати політикам'. 

Міжнародний день миру святкують 1 січня вже 51-й рік. З ініціативою свята виступив Папа Павло VI. Ініціатива була підтримана ООН. В цей день Спільноти святого Егідія в 75 країнах світу разом з усіма людьми доброї волі виходять на центральні площі своїх міст з назвами всіх країн, де відбуваються конфлікти. В цей день в усьому світі будуть згадувати і про Україну. 
Центральна подія відбудеться в Римі. У ній щороку беруть участь тисячі людей.  До учасників Маршу на пл. св. Петра традиційно звернеться Папа Римський.

Спільнота святого Егідія привітає з Різдвом більш ніж 2000 нужденних людей у Харкові, Львові, Івано-Франківську та Києві.

Марш-миру.jpg