• Головна
  • Новини
  • У Патріарший собор привезуть мощі підпільного єпископа УГКЦ...

У Патріарший собор привезуть мощі підпільного єпископа УГКЦ

19.10.2017, 11:11
У Патріарший собор привезуть мощі підпільного єпископа УГКЦ - фото 1
У Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ 12 листопада привезуть мощі блаженного священномученика Василія Величковського, який очолював УГКЦ у часи підпілля.

У Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ у Києві 12 листопада привезуть мощі блаженного священномученика Василія Величковського, який очолював УГКЦ у часи підпілля.

Захід з вшанування пам’яті Блаженного відбудеться після третьої Літургії, яка розпочинається об 11:00, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Вірні та гості собору зможуть дізнатися про життя блаженного Василія в часи підпілля, його нескореність режиму тогочасної влади, подивитися сценку з в’язничного перебування священномученика, а також надихнутися духовним співом гурту «МетаНоя». Особливим моментом заходу буде свідчення родини блаженного Василія – Ірини Коломієць та Корнелія Петришина.

Програму заходу розробили Тетяна та Олег Чихарівські, подружжя зі Львова, які займаються поширенням набожності до блаженного Василія, спільно з сестрами-редемптористками МНІ і братами Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.