• Головна
  • Новини
  • У Львові спільною молитвою відкрили IX Екуменічний соціальний тиждень...

У Львові спільною молитвою відкрили IX Екуменічний соціальний тиждень

28.09.2016, 12:53
У Львові спільною молитвою відкрили IX Екуменічний соціальний тиждень - фото 1
Спільною молитвою представників різних конфесій у Львівській міській раді сьогодні розпочався IX Екуменічний соціальний тиждень «Міграція: виклик для України», — повідомляє сайт «Духовна велич Львова».

Спільною молитвою представників різних конфесій у Львівській міській раді сьогодні розпочався IX Екуменічний соціальний тиждень «Міграція: виклик для України», — повідомляє сайт «Духовна велич Львова».

Екуменічна молитва у Львівській мерії

Участь у заході взяли представники духовенства із різних конфесій: владика Йосиф (Мілян), єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, о. д-р Богдан Прах, ректор УКУ, о. д-р Іван Дацько, президент Інституту екуменічних студій УКУ, о. Павло Дроздяк, капелан ЛМР; о. Василь Саган, митрофоний протоєрей, декан Золочівський УАПЦ, о. Григорій Драус, настоятель парафії св. Йоана Павла ІІ у м. Львові та в’язничний капелан РКЦ в Україні, Армен Акопян, диякон катедрального собору Успення Пресвятої Богородиці Вірменської Апостольської Церкви.

«Сьогодні ми розпочинаємо Екуменічний соціальний тиждень у Львівській міській раді молитвою-проханням до Бога, щоб Він розбудив нашу приспану байдужість. Молимось за те, щоб із позиції любові, ми могли віддати духовне тепло тим, хто цього найбільше потребує, насамперед, це мігранти, вимушено переселені особи, біженці та просто ті люди, які очікують нашої руки допомоги, нашого погляду співчуття, доброго слова, міцності нашого розуму», – сказав владика Йосиф.

Усі представники духовенства наголосили на тому, що в цьому житті ми є мігрантами, які намагаються знайти свій шлях до Бога, долаючи складні щоденні випробування.

Програма заходу

Довідка. Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) – всеукраїнський суспільний Форум, який прагне об’єднати ресурси громади, влади, соціальних організацій, Церков, ЗМІ та освітян навколо вирішення актуальних проблем суспільства, базуючись на загальнолюдських цінностях та Соціальній Доктрині Церкви, тим самим стимулюючи екуменічний діалог у соціальній сфері.

ЕСТ в Україні належить до міжнародного об’єднання Європейських соціальних тижнів Ініціатива Християн для Європи (ІХЕ). З 2008 року з ініціативи Інституту екуменічних студій УКУ, за підтримки Українського католицького університету (УКУ), Національного університету «Львівська політехніка», Львівської ОДА та облради, Львівської міської ради, Православної, Греко-Католицької, Римо-Католицької та Протестантської Церков розпочато проведення Екуменічних соціальних тижнів в Україні.