• Головна
  • Новини
  • УПЦ КП: Ходу Московського Патріархату спонсорують ті ж політики, що й Антимайдан...

УПЦ КП: Ходу Московського Патріархату спонсорують ті ж політики, що й Антимайдан

11.07.2016, 11:41
УПЦ КП: Ходу Московського Патріархату спонсорують ті ж політики, що й Антимайдан - фото 1

Спонсорами ходи Московського патріархату до Києва є ті самі політики, що стояли за Антимайданом. Про це пише архиєпископ Чернігівський і Ніжинський, секретар синоду УПЦ КП, голова інформаційного управління Київської патріархії єпископ Євстратій (Зоря) у своєму блозі на «Главком».

Спонсорами ходи Московського патріархату до Києва є ті самі політики, що стояли за Антимайданом. Про це пише архиєпископ Чернігівський і Ніжинський, секретар синоду УПЦ КП, голова інформаційного управління Київської патріархії єпископ Євстратій (Зоря) у своєму блозі на «Главком», інформує Zik.

Хід.jpg

Як повідомляє єписком Євстратій, Київський Патріархат з 2009 року проводить 28 липня Хресну ходу в центрі Києва на честь подвійного свята: Хрещення Руси-України та вшанування св. Володимира. В минулому 2015 році керівництву Московського патріархату в Україні спало на думку зробити те саме: 27 липня до столиці було зібрано прихильників російського православ’я на їхню власну ходу. Цього року здалося замало одноденного ходу – вирішили організувати його через всю Україну протягом чотирьох тижнів. Фінал походу – 27 липня у Києві.

«Навіть спонсорують це шестя (і організаційно, і у медіа) – ті самі політики, що стояли за анти-Майданом. Разом вони хочуть довести, що саме Московський патріархат – це і є Україна, що тут – простір «русского мира», – наголосив єписком УПЦ КП.

На його думку, найкращою відповіддю має бути зібрання української громади на Хресну ходу 28 липня – від Володимирського Собору до пам’ятника св. Володимиру.

«Максимально численне і багатолюдне зібрання! 30 листопада 2013 р. Українська Церква захистила право свого народу на Майдан. 28 липня 2016 р. народ має нагоду стати на захист незалежності своєї Української церкви. Мирно. І тому – переможно», – написав єпископ Євстратій.

Він також підкреслив, що заплановані заходи МП та УПЦ (КП) не перетинаються ні у часі, ні в просторі: хресна хода МП планується 27 липня від Володимирської гірки в Лавру, хода УПЦ (КП)– 28 липня від Володимирського собору до Володимирської гірки.