• Головна
  • Новини
  • Митрополит Онуфрій побував на Волині. Обійшлося без конфліктів...

Митрополит Онуфрій побував на Волині. Обійшлося без конфліктів

11.05.2016, 11:37
Митрополит Онуфрій побував на Волині. Обійшлося без конфліктів - фото 1
Предстоятель УПЦ (МП) Онуфрій (Березовский) з архипастирським візитом відвідав Володимир-Волинську єпархію.Поїздка першоєрарха була приурочена до 20-річчя відродження цієї єпархії і відзначення дня пам'яті Всіх святих землі Волинської.

2-4.jpg-kkkk.jpgПредстоятель УПЦ (МП) Онуфрій (Березовский) з архипастирським візитом відвідав Володимир-Волинську єпархію.

Поїздка першоєрарха була приурочена до 20-річчя відродження цієї єпархії і відзначення дня пам'яті Всіх святих землі Волинської.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП), 9 травня Митрополит Онуфрій приїхав у Свято-Успенський монастир, що у селі Зимне, де ввчері очолив всенічне чування.

Наступного дня, 10 травня, Предстоятель звершив Божественну Літургію в Успенському кафедральному соборі Володимир-Волинського. Митрополиту Онуфрію співслужили священнослужителі, представники єпископату з різних єпархій, а також архиєреї Помісних Церков.

«У ці дні ми святкуємо десятиліття відродження Володимиро-Волинської єпархії, яка є древньою єпархією нашої Церкви, – сказав першоієрарх під час проповіді. – Ця древня земля освячена ще рівноапостольним князем Володимиром Хрестителем – тут святий князь Володимир запалив лампаду віри і молитви».

Наприкінці Богослужіння відбувся хресний хід до каплички Всіх святих землі Волинської, після чого Митрополит Онуфрій привітав усіх присутніх і вручив церковні нагороди благодійникам Володимир-Волинської єпархії.

За словами прес-секретаря Володимир-Волинської єпархії УПЦ (МП), протоєрея Володимира Мацуру, візит пройшов спокійно та ніяких конфліктних ситуацій не виникало.

«Митрополит Онуфрій – духовний пастир, а не політик. І він відвідав Волинь, щоб сказати слово не про політику, а про Воскресіння Христове, про святих землі Волинської. Наша земля зібрала цих угодників і принесла Богові, як великий дар, а наше завдання – берегти пам'ять про них. Саме про це говорив Митрополит у своїй проповіді», – прокоментував Таблоїду Волині прес-секретар о. Володимир.

Довідка: 3 травня 1996 року Священний Синод УПЦ (МП) прийняв рішення про відродження Володимирської кафедри на Волині. Першим єпископом відродженної єпархії став Симеон (Шостацький) із титулом “єпископ Володимир-Волинський і Ковельський”.

Після розділення Волинської області на дві самостійні єпархії до Володимирської кафедри ввійшло вісім північно-західних адміністративних районів, у яких перебувало 12 благочинь. На той час в єпархії налічувалося 167 храмів, 148 священиків, 2 монастирі: Мілецький чоловічий і Зимненський жіночий.