Десятки тисяч людей взяли участь у Хресній Дорозі вулицями Івано-Франківська

18.04.2016, 12:43
Культура
Десятки тисяч людей взяли участь у Хресній Дорозі вулицями Івано-Франківська - фото 1
Час від часу колона зупинялася і священики проголошували стації. У своїх промовах згадували муки Христа та те, як ми маємо вшановувати його жертву.

Священики, семінаристи, сестри монахині, міське й обласне управління освіти і науки, вчителі шкіл, учні старших класів, молодіжні спільноти, вівтарні дружини, пластуни та студенти, учасники АТО та волонтери, викладачі вищих навчальних закладів, військові та Національна Гвардія, працівники правоохоронних органів, лікарі, влада міста і області почергово несли символічний хрест. За хрестом прямували сотні священиків на чолі з архиєпископом і митрополитом Івано-Франківським Володимиром (Війтишиним) та тисячі людей.

Івано-Франківськ.jpeg

Франківськ_1.jpeg

Час від часу колона зупинялася і священики проголошували стації. У своїх промовах згадували муки Христа та те, як ми маємо вшановувати його жертву.

«Вісімнадцятий раз я уже беру участь у Хресній Дорозі нашим містом, а такої кількості людей ще не бачив, – розповідає ректор Івано-Франківської духовної семінарії ім. Священномученика Йосафата, митрофорний протоєрей Олег Каськів. – Правоохоронці назвуть згодом точнішу цифру, але так дивлячись скажу, що зараз є близько 60 тисяч жителів Івано-Франківська. Є діти, молодь – це тішить. Отже, цю Хресну Дорогу ми жертвуємо сьогодні за всіх і, перш за все – за мир в Україні, за всіх вояків АТО, які йдуть разом з нами і моляться за своїх побратимів та родину».

Франківськ_2.jpeg

«Враження після того, як я проніс хрест такі, що описати та передати їх словами неймовірно важко, – ділиться голова обласної спілки учасників АТО Андрій Долик, який ніс хрест разом із своїм одинадцятилітнім сином. – Сама Хресна Дорога є символічною. Згадувалися і наші хлопці і ми якось ближчі до Бога. Я вперше беру участь у такій Хресній Дорозі, тому і враження неймовірні».

«Переповнюють враження якоїсь такої душевної чистоти – додає після того, як пронесла символічний хрест лікар, викладач Івано-Франківського медичного університету Мар’яна Римарчук. – Через те, що стільки людей зійшлися для того, щоб усвідомити той шлях, який ми щодня долаємо у нечистоті, гріхах. І щоб змити їх шляхом Хресної Дороги і співтерпіти з Ісусом».

Франківськ_3.jpeg

Хресна Дорога в Івано-Франківську завершилася спільною молитвою біля катедрального собору Святого Воскресіння. Всі бажаючі змогли пройти до храму крізь Двері Божого Милосердя та прикластися до часточки мощей Івана Павла ІІ.