До Одеси прибула ікона Плащаниці Божої Матері

16.11.2015, 10:27
До Одеси прибула ікона Плащаниці Божої Матері - фото 1
В Одесу з благословення Митрополита Київського і всієї України Онуфрія 14 листопада у рамках хресної ходи «Україна під Покровом Богородиці» прибула святиня православного світу — чудотворний образ Плащаниці Божої Матері.

Ікона Плащаниці БогородиціВ Одесу з благословення Митрополита Київського і всієї України Онуфрія 14 листопада у рамках хресної ходи «Україна під Покровом Богородиці» прибула святиня православного світу — чудотворний образ Плащаниці Божої Матері.

Святиню біля катедрального Спасо-Преображенського собору зустрічали одесити та духовенство Одеської єпархії на чолі із митрополитом Агафангелом. Потім перед Плащаницею звершили святковий молебень, — повідомляє кореспондент РІСУ Анна Волошина.

— Для Одеси — це величезна подія. Ми просимо у Цариці, щоб вона нам дарувала мир та благоденство нашому місту і нашій країні, — зазначив протоєрей Олександр Маличенко.

Подивитися на Плащаницю прийшли сотні одеситів і гостей міста — у храмі ніде було яблуку впасти.

Наступного дня, услід за християнською святинею, до Одеси з архипастирським візитом приїхав і сам Предстоятель УПЦ (МП) Митрополит Онуфрій (Березовський). У Спасо-Преображенському кафедральному соборі першоєрарх відправив Божественну Літургію, під час якої звершив архиєрейську хіротонію намісника Свято-Костянтино-Єленинського чоловічого монастиря Ізмаїла архимандрита Сергія (Михайленка).

Святиня православного світу — чудотворний образ Плащаниці Божої Матері прибула до України зі Святої Землі з благословення Єрусалимського Патріарха Феофіла. Перед нею цілодобово читатимуть акафісти і підноситимуть молитви за мир в Україні, за стабільність процвітання Причорноморського регіону. Одесити зможуть приєднатися до молитви до 16 листопада. Потім ікона відправиться до Сум.

Ікона Плащаниці Богородиці в Одесі