• Головна
  • Новини
  • На Михайлівській площі Києва разом молились духовенство та вірні багатьох конфесій...

На Михайлівській площі Києва разом молились духовенство та вірні багатьох конфесій

11.10.2015, 19:46
На Михайлівській площі Києва разом молились духовенство та вірні багатьох конфесій - фото 1
Екуменічна молитва проводилась в наміренні єдності християн і миру в Україні, за заступництвом Блаженної Марти Вєцкої.

Екуменічна молитва проводилась в наміренні єдності християн і миру в Україні, за заступництвом Блаженної Марти Вєцкої.

В моліннях взяли участь Блаженніший Любомир (Гузар), єпископ Йосиф (Мілян), священики, семінаристи КТДС, монахині та вірні Української Греко-Католицької Церкви. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

площа.jpg

Серед присутніх були, духовні і вірні Католицької, Православної та Вірменської Церков.

Розпочали молитву урочистою ходою від Михайлівського Золотоверхого собору. Духовенство різних конфесій, з реліквіями Блаженної Марти Вєцкої, пройшлись по Михайлівській площі та вийшли на приготовлену сцену, на якій провадили екуменічну молитву.

Спільно помолившись, єпископи виступили зі сцени словами, в яких говорили про мир та єдність в Україні.

Блаженніший Любомир звернув увагу вірних на мир, єдність та милосердя. За словами Архиєрея, зрозумівши ці три поняття, отримаємо відповідь на чисельні питання, які сьогодні нас турбують. Архиєписко-емерит розповів, що без миру, годі щоби щось розвивалось та росло. Говорячи про єдність, Владика зауважив: «Ніхто не є для себе як острівець, який від усіх відділений, а радше навпаки - ми є найбільше собою тоді, коли ми є разом з іншими». Милосердя же, за словами морального лідера українців, є найкращим способом на те, щоб себе відкрити перед іншими та один одному послужити.

Промовляючи Блаженніший Любомир зазначив: «Ми зібрались на спільну молитву, щоби бути близько Господа Бога. Ані мир, ані правдива єдність, а тим більше милосердя, не є можливими без Бога... Він є Той, хто ці дари нам дає. Ми щедро обдаровані Богом, але на жаль, часто забуваємо що без Нього, ми не можемо тішитися цими дарами».

Архиєпископ-емерит також звернув увагу жителів та гостей столиці на постать Блаженної Марти, яка є добрим прикладом того, як правильно користати з Божих дарів.

«Ми сьогодні, будучи тут разом на молитві, повинні дуже глибоко відчути Божу силу, яка хоче увійти в нас, щоб через нас запанував мир, єдність і милосердя… Сьогодні ми повинні в себе запитати: «Що я можу зробити, щоб так сталось?», це дуже важливий крок, якого Господь від нас чекає!» - завершуючи сказав Блаженніший Любомир.

Опісля семінаристи Київської Трьохсвятительської семінарії виконали молитовні твори, якими закликали усіх до спільного прославлення Бога.

У коментарі для прес-служби Київської архиєпархії Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київський, зауважив: «Говорити про мир, це найперше творити мир у власному серці. Творити мир, це найперше творити його у своїй родині та в стосунках з найближчими людьми. Тоді прийде мир глобальний! Я переконаний, що мир у світі, залежить від миру людини з своїм Творцем – Богом. Лише на цьому фундаменті можемо будувати мир в Україні та мир в усьому світі» - сказав Архиєрей.

Учасники екуменічних молінь, мали також чудову нагоду послухати молитовних співів хору храму Святого Олександра, Римо-Католицької Церкви, та молитись за мир та єдність різними мовами світу.

На завершення заходу, усі бажаючі могли приклонитись мощам Блаженної Марти Вєцкої та просити в Бога за Її заступництвом потрібних ласк.

Зазначимо, що мощі Блаженної нещодавно були привезені з зони АТО та будуть ще перевозитись по всій Україні, де вірні різних міст, матимуть змогу помолитись за мир та єдність України.