• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет на Львівщині вшанував героїв АТО, освятив храм та здійснив прощу...

Патріарх Філарет на Львівщині вшанував героїв АТО, освятив храм та здійснив прощу

14.09.2015, 11:06

Патріарх УПЦ КП Філарет під час перебування на Львівщині 13 вересня здійснив прощу до місця чудесного явлення Божої Матері в урочищі Заглина у селі Монастирець Жовківського благочиння. Біля цілющого джерела він у співслужінні з єрархами Київського Патріархату звершив Божественну Літургію

Патріарх УПЦ КП Філарет під час перебування на Львівщині 13 вересня здійснив прощу до місця чудесного явлення Божої Матері в урочищі Заглина у селі Монастирець Жовківського благочиння. Біля цілющого джерела він у співслужінні з єрархами Київського Патріархату звершив Божественну Літургію. На Службі молилися сотні священиків та кілька тисяч вірян з Львівської та сусідніх єпархій.

Як інформує офіційний сайт УПЦ КП, Патріарх Філарет вже вп'яте відвідує це святе місце на Львівщині.

Звертаючись до присутніх, Предстоятель Київського Патріархату зазначив, що Пресвята Богородиця завжди виявляла до України свої милості, а українці споконвіку шанували ікони Божої Матері, джерела і міста явлення Пресвятої Богородиці. Першоєрарх також закликав присутніх до єдності та любові.

"Любов - переможе! Любов - об'єднає Україну. І Богородиця, яка завжди допомагала нам - українцям допоможе і зараз", - сказав він.

Перша згадка про явлення Богородиці у приліску Заглина біля Монастирка датується XVI століттям. Сюди на молитву приходили люди з довколишніх сіл та містечок. У 1989 році настоятелем каплиці біля цілюшого джерела у Заглині став протоєрей Ярослав Кунинець, який реставрує каплицю на повноцінний невеликий храм та відновлює регулярні богослужіння на місці явлення Пресвятої Богородиці.

У рамках свого візиту на Львівщину Патріарх Філарет напередодні, 12 вересня, освятив храм на честь ікони Пресвятої Богородиці ''Всецариця'' у Львові та вшанував пам'ять героїв АТО, які покояться на Личаківському кладовищі.