• Головна
  • Новини
  • Хресна хода на Йосафатову долину на Вінничині зібрала понад 20 тисяч вірян...

Хресна хода на Йосафатову долину на Вінничині зібрала понад 20 тисяч вірян

18.08.2015, 12:20
Хресна хода на Йосафатову долину на Вінничині зібрала понад 20 тисяч вірян - фото 1
За переданням, Божа Мати під час Свого явлення промовила: «Хрести ставте, Христа славте». З того часу існує традиція встановлювати тут хрести.

15 серпня відбулася хресна хода до Йосафатової долини, що поблизу с. Голинчинці Шаргородського району Вінницької області. Долина відома, як місце явлення Пресвятої Богородиці у 1923 р.

За переданням, Божа Мати під час Свого явлення промовила: «Хрести ставте, Христа славте». З того часу існує традиція встановлювати тут хрести. Традиція була перервана безбожною владою і відновлена у 2000-х роках. З тих пір Йосафатову долину називають також Долиною хрестів.

хода.jpg

Хресна хода розпочалася біля храму святого великомученика Димитрія Солунського у с. Голинченці. Її очолили митрополит Вінницький і Барський Симеон, архиєпископ Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт та єпископи: Сєверодонецький і Старобільський Никодим, Бородянський Варсонофій і Фастівський Даміан. Разом з владиками до місця явлення Богородиці пройшли священики з Вінницької, Могилів-Подільської та інших єпархій Української Православної Церкви, а також понад 20 тисяч прочан. 

У Долині хрестів відбулася святкова Літургія, яку очолили архієреї у співслужінні духовенства, інформує Прес-служба Вінницької єпархії.