• Головна
  • Новини
  • У Прилбичах відкриють музей Митрополита Андрея Шептицького...

У Прилбичах відкриють музей Митрополита Андрея Шептицького

15.07.2015, 10:34
У Прилбичах відкриють музей Митрополита Андрея Шептицького - фото 1
У середу, 29 липня, до 150-річчя від Дня народження Андрея Шептицького у його родинному селі Прилбичі Яворівського району Львівської області відбудеться відкриття музею Митрополита.

sheptyc.gif-pr.gifУ середу, 29 липня, до 150-річчя від Дня народження Андрея Шептицького у його родинному селі Прилбичі Яворівського району Львівської області відбудеться відкриття музею Митрополита.

Про це йшлося у вівторок, 14 липня, під час засідання організаційного комітету під головуванням очільника Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Як повідомив голова Яворівської районної ради Іван Карпа, напередодні впорядковано родинну усипальницю та родинну садибу Шептицьких. Окрім цього, у Прилбичах впорядкували будівлю церкви Климентія та Андрея Шептицьких, облаштували освітлення вулиць, відремонтували дорогу до села.

«Прилбичі готуються до відзначення 150-річчя від Дня народження Митрополита Андрея Шептицького, зокрема, до відкриття музею. Там розмістять експонати, що мають безпосередній стосунок до Митрополита та його родинного села, речі, з якими пов’язане дитинство, юність та життя Андрея Шептицького», – сказав І.Карпа.

Нагадаємо, пам’ятник А.Шептицькому біля собору св. Юра освятять 29 липня.