• Головна
  • Новини
  • Пам’ятник Шептицькому біля собору св. Юра у Львові освятять 29 липня...

Пам’ятник Шептицькому біля собору св. Юра у Львові освятять 29 липня

15.07.2015, 10:21
Пам’ятник Шептицькому біля собору св. Юра у Львові освятять 29 липня - фото 1
29 липня на Львівщині відзначатимуть 150-річчя від Дня народження Митрополита Андрея Шептицького.

shept.gif-ff.gif29 липня на Львівщині відзначатимуть 150-річчя від Дня народження Митрополита Андрея Шептицького.

Про заходи з відзначення 150-річчя від Дня народження Митрополита Андрея Шептицького на Львівщині йшлося у вівторок, 14 липня, під час засідання організаційного комітету під головуванням очільника Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

«Ми повинні відзначити ці дні на найвищому рівні, оскільки Митрополит Андрей Шептицький є особою духовною, але водночас він є постаттю світською, постаттю, яка активно долучалася до державотворення», – наголосив О.Синютка.

Зокрема, 29 липня, о 10:00 у соборі Святого Юра у місті Львові розпочнеться Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Глава Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав.

О 13:00 відбудеться урочисте посвячення пам’ятника Митрополитові Андрею Шептицькому на Святоюрській площі. Опісля, о 14:00 – духовно-мистецька програма біля пам’ятника Митрополитові Андрею Шептицькому.

О 17:00 у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької розпочнеться урочиста академія та прем’єра ораторії Мирослава Волинського «Я тебе кличу».