• Головна
  • Новини
  • Наприкінці липня православні молитовно вшанують князя Володимира Великого. Кожна Церква окремо...

Наприкінці липня православні молитовно вшанують князя Володимира Великого. Кожна Церква окремо

13.07.2015, 10:30
Наприкінці липня православні молитовно вшанують князя Володимира Великого. Кожна Церква окремо - фото 1
Представники Православних Церков мають намір провести молебень на згадку про князя Київської Русі Володимира Великого до 1000-ліття його смерті в Києві 28 липня.

завантаження.gifПредставники Православних Церков мають намір провести молебень на згадку про князя Київської Русі Володимира Великого до 1000-ліття його смерті в Києві 28 липня.

Про це на брифінгу повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко, інформують "Українські Новини".

"28 липня о 19-ій годині відбудеться молитовне вшановування святого рівноапостольного великого князя Київського Володимира на Святоволодимирській гірці", - сказав Кириленко.

Він зазначив, що під час церемонії буде проведено урочисте засідання Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, що дозволить залучити до вшановування представників нехристиянських віросповідань.

Зі слів Кириленка, у молебні візьмуть участь тільки представники православних Церков.

Також він зазначив, що 28 липня в 16:00 у Національній опері в Києві пройде врочиста академія на честь князя Володимира.

В обох заходах очікується участь перших осіб держави.

27 липня о 14:00 Українська Православна Церква (Московського Патріархату) проведе молебень біля пам'ятника князеві в Києві, після чого пройде хресна хода від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври.

Українська Православна Церква Київського Патріархату проведе 28 липня о 10:00 у Володимирському соборі врочисту літургію, після якої відбудеться хресна хода до Володимирської гірки.

Українська Греко-Католицька Церква основні святкові заходи проведе в серпні.

Крім того, 14-го липня в Національному музеї історії України в Києві відкриється виставка "Володимир Великий - князь Київський, творець Русі-України".

Як повідомляло агентство, 15 червня Кабмін затвердив план заходів щодо вшановування пам'яті князя Володимира до 1000-ліття його смерті.

Нагадаємо, що Архиєрейський Собор УАПЦ 9 липня відмовився від пропозиції УПЦ КП спільно відзначити1000-ліття упокоєння св.рівноапостольного князя Володимира та мученицької кончини святих князів – страстотерпців Бориса і Гліба.