• Головна
  • Новини
  • 2 серпня у Києві відбудеться Молитовне Віче з нагоди 1027-річниці Хрещення Руси-України...

2 серпня у Києві відбудеться Молитовне Віче з нагоди 1027-річниці Хрещення Руси-України

13.07.2015, 09:44
2 серпня в Києві на Михайлівській площі християни різних конфесій проводитимуть Молитовне Віче з нагоди 1027-річниці Хрещення Руси-України та святковий концерт «Україна – Християнська країна».

2 серпня в Києві на Михайлівській площі християни різних конфесій проводитимуть Молитовне Віче з нагоди 1027-річниці  Хрещення Руси-України та святковий концерт «Україна – Християнська країна». Цей захід проводитиметься за ініціативою громадської спілки “Всеукраїнські Християнські Ініціативи”, Української Міжцерковної Ради, представників різних Церков та громадських організацій.

Програма Молитовного Віче передбачає короткі виступи глав Церков та звершення молитов за покаяння, навернення до Бога, спасіння, духовне піднесення, мир, збереження, єдність, розбудову на основі моральних цінностей, очищення від корупції, мудрість і страх Божий для представників влади, соціально-економічний розвиток та благословення України. Концертна частина включатиме виступи музичних колективів і співаків з творами духовного змісту.

Організатори Віче визначили такі цілі заходу – це сприяння:

- усвідомленню нашим народом своєї християнської ідентичності та утвердженню християнських духовних цінностей в суспільстві;

- культурній та духовній просвіті громадян, зокрема у розумінні вагомої історичної ролі Хрещення Руси в національному становленні нашого народу;

- визнанню України – християнською європейською країною, а Києва – містом єдності християн різних конфесій.

До участі у Молитовному Віче організатори запрошують глав усіх Церков України та представників влади. Передбачувана кількість запрошених та бажаючих взяти участь до 5000 осіб.

Ініціатори  заходу пропонують ці святкування зробити щорічними.