• Головна
  • Новини
  • Під Бахчисараєм заклали капсулу у фундамент майбутнього пам'ятника жертвам депортації...

Під Бахчисараєм заклали капсулу у фундамент майбутнього пам'ятника жертвам депортації

19.05.2015, 10:48
Під Бахчисараєм заклали капсулу у фундамент майбутнього пам'ятника жертвам депортації - фото 1
На залізничній станції Бузок (іст. назва Сюйрен) під Бахчисараєм 18 травня, в день 71-ї річниці депортації кримськотатарського народу, відбулася закладка капсули на місці майбутнього меморіального комплексу пам'яті жертв депортації.

Syren-5.gif-5.gifНа залізничній станції Бузок (іст. назва Сюйрен) під Бахчисараєм 18 травня, в день 71-ї річниці депортації кримськотатарського народу, відбулася закладка капсули на місці майбутнього меморіального комплексу пам'яті жертв депортації.

Про це повідомляє сайт ДУМК.

У заході взяли участь представники духовенства та кримськотатарська громадськість. У руках присутні тримали кримськотатарські прапори, а також блакитні повітряні кулі з траурними стрічками.

Муфтій Криму хаджі Еміралі Аблаєв розповів, що саме зі станції Сюйрен 18 травня 1944 залізничним транспортом в Середню Азію було депортовано велику кількість кримських татар, які проживали в Бахчисарайському районі, Ялті та інших населених пунктів південно-західного Криму. Духовний лідер мусульман прочитав молитву на згадку про жертви страшної трагедії і побажав, щоб такі страшні події не повторилися ні з одним народом у світі.

"Сьогодні ми зібралися для доброї справи - щоб увічнити пам'ять тих, хто загинув у депортації та роки заслання. Будівництво меморіалу має уособлювати наше прагнення до того, щоб це більше не повторилося", - зазначив хаджі Еміралі Аблаєв.

На завершення, учасники акції пустили в небо кульки з траурними стрічками.

Меморіал планується відкрити до 18 травня 2016 року.

Нагадаємо, що 18 травня у всіх мечетях Криму пройшли колективні молитви за жертвами депортації 18 травня 1944 року. Молитви за мир і солідарність пройшли також у низці храмів і кенас Криму.