• Головна
  • Теми
  • Одеса офіційно приєдналася до всеєвропейського Дня скорботи та пам’яті...

Одеса офіційно приєдналася до всеєвропейського Дня скорботи та пам’яті

10.05.2015, 10:36
Одеса офіційно приєдналася до всеєвропейського Дня скорботи та пам’яті - фото 1
В Одесі на Алеї Слави молитвою вшанували пам'ять про загиблих воїнів. Рівно опівдні 8 травня глави різних конфесій зібралися на спільну молитву.

exklusiv.gifОдеса, Алея СлавиВ Одесі на Алеї Слави молитвою вшанували пам'ять про загиблих воїнів. Рівно опівдні 8 травня глави різних конфесійних напрямків зібралися на спільну молитву. Послухати її біля пам’ятника Невідомому матросу прийшли представники влади, а також просто одесити, які тримали у руках тюльпани, бузок та нарциси, аби покласти їх до Вічного вогню та до імпровізованого Меморіалу пам’яті Небесної Сотні, — повідомляє кореспондент РІСУ Анна Волошина.

«Коли я був маленький, ми дуже часто грали у війну. Коли подорослішав, я згадував свою бабусю. Вона завжди плакала, коли дивилася на фото свого чоловіка, мого діда, який загинув під час Другої Світової. Можливо, хтось ще залишився у дитинстві, граючись у війну, але Біблія говорить, що блаженні Миротворці будуть завжди Синами Божими. Грати у війну не треба, необхідно молитися про мир!», — звернувся до присутніх єпископ, керівник духовного центру Віри Євангельської «Пробудження» Петро Сердиченко.

«В історії України – багато страждань, але не дивлячись ні на що, українці завжди боролися за незалежність. Прошу Творця, щоб він дав Україні благополуччя, не тільки Україні, але й всьому світові – миру, щоб не страждали батьки. Просимо в Аллаха про злагоду та спокій», — молився імам мусульманської громади м. Одеси Мамед Мурадов.

Перша подібна спільна молитва в Одесі відбулася у 2011 році, але після чотирьох років вона вперше пройшла на офіційному рівні. Як підкреслили представники Римо-Католицької Церкви, у цьому році Україна вперше офіційно приєдналася до загальноєвропейського Дня скорботи та пам’яті.

Загалом, за мир та спокій в Одесі молилися православні, католики, протестанти, юдеї, мусульмани, буддисти. Вони ще раз нагадали про спадкоємність, повагу до свого роду та примирення з покаянням.

Учні одеських шкіл підготували невеличкий перформанс: з чорно-червоних кульок спочатку склали мак, а потім кульки випустили у небо як символ свободи та пам'яті загиблих.

Представники різних конфесій спільно молилися за мир

Многоліття для захисників Вітчизни

Перформенс з кульками

Перформенс з кульками

Квіти героям

Перформенс з кульками

Вічна пам'ять героям новітньої війни

Молоді захисники