В Івано-Франківську відбулася екуменічна Хресна Дорога, яка об’єднала сотні вірних різних Церков

30.03.2015, 11:15
Культура
В Івано-Франківську відбулася екуменічна Хресна Дорога, яка об’єднала сотні вірних різних Церков - фото 1
Велелюдна хода розпочалася 29 березня від монастиря отців василіан і завершилася біля архикатедрального собору Святого Воскресіння УГКЦ.

Під час ходи присутні вшановували всі стації Хресної Дороги Ісуса. В руках почергово несли великий хрест священики, монахи, представники християнських спільнот, миряни, вчителі, лікарі, викладачі вишів, військові, правоохоронці, влада міста та області.

хода_2.jpg

«Навіть не можу сказати, – ділиться своїми враженнями ледь стримуючи сльози педагог, начальник управління освіти Івано-Франківського міськвиконкому Наталія Микула. – Така честь надається вчительству, адже Ісуса Христа кликали Вчителем. На землі є дуже багато професій, але ми тішимося, що є вчителями від того Великого Вчителя. Безперечно, кожна людина переживає в своїй душі якісь моменти і свого особистого життя і те, що відбувається в суспільстві. Дуже добре, що є стація, де хрест несуть учні шкіл, які з великою відповідальністю і якоюсь тривогою в душі ідуть до цієї місії, можливо, в ці хвилини відчувають частиночку того, що відчув Ісус, адже в повній мірі відчути це не можливо. Та кожен з нас несе в житті свій хрест».

хода_3.jpg

«Тим, що сьогодні відбувається, намагаємося зрозуміти глибокий зміст Божої любові. Священики, які подають роздумування над тими зупинками Ісуса Христа в часі Хресної Дороги закликають до відкритості серця людини, до знищення гріха в його основах, до відкритості нашого розуму і всього нашого життя до Господа Бога, який своєю дорогоцінною смертю на Хресті подолав гріх і знищив основи зла». – Наголошує отець Йосафат Фітель, ігумен монастиря отців василіан.

хода_4.jpg

Наприкінці Хресної Дороги біля архикатедрального собору Святого Воскресіння присутніх вітав Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир (Війтишин), який подякував усім за присутність і підтримку події. Також поблагословив хрестом з частичкою Хреста Господнього, яка зберігається в Римі. Реліквія буде виставлена в кафедральному соборі до свята Воскресіння.

хода_5.jpg

Такі Хресні Дороги у час Великого Посту відбувають у багатьох містах і селах України.

Хода_6.jpg