• Головна
  • Новини
  • В Києві провели нічні чування за мир та зцілення українського народу від гріховних ран...

В Києві провели нічні чування за мир та зцілення українського народу від гріховних ран

22.03.2015, 09:48
В Києві провели нічні чування за мир та зцілення українського народу від гріховних ран - фото 1
Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ в м. Києві 20 березня зібрав вірян столиці на нічні чування. Молитви тривали протягом цілої ночі, а переважна більшість серед присутніх – молодь.

exklusiv.gifПатріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ в м. Києві 20 березня зібрав вірян столиці на нічні чування. Молитви тривали протягом цілої ночі, а переважна більшість серед присутніх – молодь.

Нічні чування проводяться в храмах УГКЦ традиційно майже кожного місяця. Миряни моляться за зцілення людей, за припинення розбрату, корупції, за найшвидше настання миру. Лунали молитви за воїнів, за надійних захисників Вітчизни, щоб вони отримали допомогу і силу у цей нелегкий час. Молились за людей, що допомагають нашим воїнам, молились за рідних, за мир у цьому світі.

Як зазначив РІСУ о. Василь Чудійович: «Такі молитовні ночі збирають парафіян у храмі майже кожного місяця. Люди збираються аби об’єднатись в молитві за мир. І відкрити інший фронт боротьби за Соборність України – молитовний фронт. Після подій на Майдані та початку воєнних дій на Сході України такі нічні чування стали традиційними».

«Це не є щось нове, в такий особливий спосіб люди об’єднаються і прославляють Бога і вночі. Адже ми віримо, що наша молитва дійде до Господа і це такий наш невеличкий вклад в розбудову нової України», — додав отець.

Під час нічних чувань за мир і зцілення українського народу від гріховних ран молились на вервиці, читали Акафист до страстей Христових, відслужили Божественну Літургію, читали молитви на різні потреби.

Як сказала одна з відвідувачок храму Люба Дмитрів: «Я вчетверте відвідую такий захід. Страшні події в нашій країні, переживання за власну сім’ю та Батьківщину приводять нас до Бога. Адже страшно, бо не знаємо чого чекати завтра, залишається надіятись на Нього і просити заступництва. Просити аби дарував мир нашій країні».

Чування в соборі УГКЦ в Києві