• Головна
  • Новини
  • Хрестопоклінна неділя у Львові: десятки тисяч людей молилися за припинення російської агресії...

Хрестопоклінна неділя у Львові: десятки тисяч людей молилися за припинення російської агресії

16.03.2015, 10:50
Хрестопоклінна неділя у Львові: десятки тисяч людей молилися за припинення російської агресії - фото 1
Десятки тисяч людей 15 березня взяли участь у традиційній хресній ході у Львові, яку щороку проводить Львівська архиєпархія УГКЦ. Паломництво розпочалося біля храму св. Архистратига Михаїла, пройшло центральними вулицями міста та завершилося біля собору св. Юра.

exklusiv.gifПочаток хресної ходиДесятки тисяч людей 15 березня взяли участь у традиційній хресній ході у Львові, яку щороку проводить Львівська архиєпархія УГКЦ. Паломництво розпочалося біля храму св. Архистратига Михаїла, пройшло центральними вулицями міста та завершилося біля собору св. Юра.

Очолили хресну ходу єрархи Львівської архиєпархії – митрополит Ігор (Возьняк) та єпископ Венедикт (Алексійчук).

Нинішній захід від попередніх відрізнявся тим, що серед його учасників було чимало волонтерів, лікарів та військовиків, зокрема тих, що брали участь у бойових діях на Сході України.

pobeda.jpgВперше під час ходи паломники несли два процесійні хрести – малий березовий та традиційний великий. Священики нагадали, що березовий хрест є копією того хреста, який торік освятили на День незалежності у селі Побєда на Луганщині. Під час артобстрілу українських позицій ворожі снаряди знищили все навкруги і лише освячений хрест уцілів та люди, які перебували поруч. Обидва хрести почергово несли військовики, правоохоронці, волонтери, працівники Українського Католицького Університету, представники влади.

Хресний хід тривав понад три години. Його організатори - викладачі, працівники та студенти УКУ під час кожної зупинки зачитували цитати Митрополита Андрея Шептицького. Завершилася акція благословенням та спільною молитвою. Митрополит Львівський УГКЦ Ігор (Возьняк) нагадав присутнім, що незабаром ми святкуватимемо 150-річчя з дня народження Митрополита Андрея Шептицького та подякував присутнім за участь у хресній ході.

«Ми дуже вдячні усім вам за те, що ви з глибоким побожним натхненням взяли участь у цій Хресній дорозі. Дякую, що під час походу ми молилися за кращу долю України, за припинення військової агресії нав’язаної нам російським урядом. Дякую вам, достойні сестри і брати, що ви вкладали свої грошові лепти для підтримки демократичних учасників майдану й продовжуєте це робити до цього часу, допомагаючи військовим», - наголосив митрополит Ігор.

хресна хода 2015

хресна хода 2015

хресна хода 2015

хресна хода 2015

Послання і молитви Митрополита Андрея читають працівники і студенти УКУ

хресна хода 2015

хресна хода 2015

пастирське слово митрополита Ігоря

вшанування хреста перед собором св. Юра

Світлини Іванни Рижан і зі сайту Львівської архиєпархії УГКЦ