В Івано-Франківську Спільнота святого Егідія ініціювала «Молитву за мир в Україні та світі»

14.03.2015, 19:10
Культура
В Івано-Франківську Спільнота святого Егідія ініціювала  «Молитву за мир в Україні та світі» - фото 1
Свою молитву вірні проголошували за припинення насильства в цих країнах, особливо, в Україні.

Духовний захід, який традиційно проводиться щомісяця 12 числа, організувала Спільнота святого Егідія.

молитва_1.jpg

Підтримати молитву в храмі зібралося декілька десятків людей. В руках більшості – плакати з назвами країн, в яких зараз відбуваються збройні конфлікти та терор, а також фото з зображеннями подій Майдану та війни в Україні. Свою молитву вірні проголошували за припинення насильства в цих країнах, особливо, в Україні.

молитва_2.jpg

«Сьогодні дуже багато молодих людей питають: «Що можу я зробити для того, щоб був мир, припинилася війна, насильство – я можу молитися». Це не найпасивніший спосіб, не найпростіший спосіб – це найдосконаліший спосіб – молитва, – каже духівник івано-франківської Спільноти св. Єгідія о. Ярослав Рохман». – Сьогодні найгірше, що може статися – це розчарування, що мир не можливий.

молитва_3.jpg

Папа Франциск 1 січня у Міжнародний День Миру сказав: «Мир завжди можливий». Сьогодні, за словами священника, ці слова перед нами повинні стояти як оберіг, як свіча, до якої ми ідемо, світло, яке нас веде.

Шоб осягнути той мир найперше, радить о. Ярослав, маємо молитися, бажати миру. «Ми не маємо зробити якогось подвигу святого. Подивімося на мучеників Святих нашого українського народу. Де вони віддали своє життя за Україну, за віру Христову? На тому місці, де вони перебували. Христос нас кличе бути святими, бути світлом для світу, сіллю цієї землі там де ми перебуваємо – на місці нашої праці, в нашій сім’ї, для наших сусідів, родичів», – наголосив у промові під час молитви за мир священик.