Патріарх УГКЦ у Каневі декламував вірші Шевченка

09.03.2015, 13:40
Патріарх УГКЦ у Каневі декламував вірші Шевченка - фото 1

Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) 7 березня очолив групу прочан з Київської архиєпархії до могили Тараса Шевченка у Каневі. Разом із єпископом Йосифом (Міляном) Патріарх відправив Літургію та Панахиду біля пам’ятника Великому Кобзареві. А під час проповіді він неодноразово цитував віршовані твори Кобзаря та закликав набратися мудрості, сили та духу Шевченка.

T1.gif-6.gifГлава УГКЦ Святослав (Шевчук) 7 березня очолив групу прочан з Київської архиєпархії до могили Тараса Шевченка у Каневі. Разом із єпископом Йосифом (Міляном) Патріарх відправив Літургію та Панахиду біля пам’ятника Великому Кобзареві. А під час проповіді він неодноразово цитував віршовані твори Кобзаря та закликав набратися мудрості, сили та духу Шевченка.

«Ми сьогодні прийшли на прощу для того, щоб завершити ювілейний рік святкування двохсотліття з дня його народження. Рік, який можливо був дуже важким для нас. Ми розпочали його разом з усіма главами Церков і конфесій України на Майдані, - на Майдані, який ще стояв в барикадах, який був опалений недавніми слідами протистояння, порошений кров’ю Героїв Небесної сотні». – заявив він у проповіді, які на своєму сайті розмістив Департамент інформації УГКЦ.

Патріарх Святослав подякував міському голові Каневі, священнослужителям УПЦ КП та УАПЦ, які разом із прочанами греко-католиками долучилися до вшанування національного генія.

«Ми хочемо тут, на цій Тарасовій землі навчитися у нього любові до своєї Батьківщини. Тієї любові, яка походить від Бога і тієї любові, що спасає», - сказав першоієрарх.

Звертаючись до прочан, Глава УГКЦ запропонував перечитати вірш «Розрита могила» і продекламував кілька рядків.

«А дальше дочитаєте, - сказав він присутнім. – Побачите, як глибоко до нас сьогодні ця земля промовляє. Якщо ми сьогодні замовчимо, то, як каже Христос, каміння тут буде кричати. Любімося, єднаймося. Просімо у Господа його всеочищаючої десниці. І разом із Тарасом любімо свою Батьківщину».