• Головна
  • Новини
  • Європейські президенти та прем’єри взяли участь у молитві за Україну...

Європейські президенти та прем’єри взяли участь у молитві за Україну

22.02.2015, 15:52
Європейські президенти та прем’єри взяли участь у молитві за Україну - фото 1
У центрі Києва сьогодні, 22 лютого, відбулася Хода Гідності. Багатотисячна акція була приурочена до річниці загибелі Героїв Небесної сотні.

хода.jpgУ центрі Києва сьогодні, 22 лютого, відбулася Хода Гідності. Багатотисячна акція була приурочена до річниці загибелі Героїв Небесної сотні.

Урочисту ходу очолило керівництво України – Президент Петро Порошенко, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, голова ВР Володимир Гройсман та європейські політики, які спеціально приїхали до Києва вшанувати Героїв.

У колоні Порошенко, зокрема, йшов поруч із президентом Польщі, Словаччини, Литви, Молдови, Грузії, головою Європейської Ради, прем’єр-міністрами Естонії та Латвії. Участь у Ході Гідності також взяли члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організації.

Вирушивши з вулиці Інститутської колона пройшла по Шовковичній, Грушевського, Європейській площі.

Люди у руках тримали національні українські синьо-жовті прапори, кримськотатарські прапори, прапори Грузії та Польщі. Час-від-часу вони скандували «Слава Україні!», «Україна – це Європа!». Такого ж змісту вони несли невеличкі плакати, написані різними європейськими мовами. Серед демонстрантів у перших рядах можна було помітити Патріарха УПЦ КП Філарета, Митрополита УПЦ (МП) Онуфрія (Березовського), греко-католицьких та римо-католицьких священнослужителів, представників духовенства ісламу та юдаїзму.

Завершилася Хода Гідності молебнем за мир в Україні, покладанням свічок на Майдані Незалежності. Богослужіння за нашу державу та за загиблими торік Героями Небесної сотні відправив Патріарх Київський і всієї України УПЦ КП Філарет.