• Головна
  • Новини
  • Перебування Нерукотворного образу Христа у Львові завершиться спільною молитвою за мир...

Перебування Нерукотворного образу Христа у Львові завершиться спільною молитвою за мир

13.02.2015, 10:51
Перебування Нерукотворного образу Христа у Львові завершиться спільною молитвою за мир - фото 1
Доступ мирян до Нерукотворного образу Ісуса Христа у Соборі св. Юра буде припинено в неділю, 15 лютого, о 16:00. У зв'язку з цим львів'ян та гостей міста просять не займати чергу до собору із 15:00 суботи, 14 лютого.

образ.gifДоступ мирян до Нерукотворного образу Ісуса Христа у Соборі св. Юра буде припинено в неділю, 15 лютого, о 16:00. У зв'язку з цим львів'ян та гостей міста просять не займати чергу до собору із 15:00 суботи, 14 лютого.

Про це під час позачергової сесії міськради Львова, 12 лютого, повідомив капелан ЛМР, отець Павло Дроздяк.

«Я прошу вас звернутись до людей і попросити не займати чергу після 15:00 у суботу, бо черга триває добу, а в неділю ми закриваємо вже доступ до Нерукотвоного образу», — повідомив священик.

Він також розповів, що о 16:00 у неділю, 15 лютого, біля Собору св Юра відбудеться спільна молитва за мир, на якій для публічного почитання буде представлено Нерукотворний образ Ісуса Христа.

«Я щиро запрошую усіх, хто має можливість, здоров’я і час, у неділю, 15 лютого, о 16.00 год. на остаточне публічне почитання Нерукотворного Образу Господа нашого Ісуса Христа. На пл. Святого Юра будуть виставлені екрани, для того, щоб ми могли сотворити спільну молитву за мир в країні, щоб могли помолитися за ті міста, які постраждали, за тих мирних людей, які відійшли до вічності»,- повідомив отець Дроздяк.

Нагадаємо, з 30 січня по 15 лютого у Соборі св.Юра у Львові перебуває Нерукотворний образ Ісуса Христа, реліквія, яку привезли з Ватикану.

Довідка від прес-служби Львівської архиєпархії: Цей образ є особливою реліквією для християн. У Церкві він відомий також як Спас Нерукотворний, Святий Лик, Зображення з Едесси або Мандиліон, що в перекладі означає «обрус».

Історія Нерукотворного образу оповита багатьма переказами. Відомо кілька версій походження цієї святині, з яких найпоширеніші дві. Одна з них говорить про праведну жінку Вероніку, яка обтерла обличчя Христа під час хресної дороги. Інша вказує на історію зцілення едеського царя Авгаря ликом Спасителя, зображеного в чудесний спосіб на полотні, яким Христос обтер своє обличчя.

Сьогодні він зберігається у Папській захристії Сикстинської капелли. Щороку образ виставляється для почитання після Вечірні у 5-ту неділю Великого посту в базиліці Святого апостола Петра, на балконі над монументальною статуєю святої Вероніки, котра тримає в руках хустину, на якій відбите Христове обличчя.