• Головна
  • Новини
  • УПЦ (МП) організувала у зоні АТО хресний хід за мир в Україні...

УПЦ (МП) організувала у зоні АТО хресний хід за мир в Україні

14.11.2014, 10:07
УПЦ (МП) організувала у зоні АТО хресний хід за мир в Україні - фото 1
Священнослужителі Ізюмської єпархії УПЦ (МП) 12 листопада розпочали хресний хід за мир в Україні у зоні АТО та прилеглій до неї території. Ходу супроводжує ковчег з частинками мощей 12 святих воїнів, таких як Георгій Побідоносець, Іван Воїн, повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

IMG_3298.gif-d.gifСвященнослужителі Ізюмської єпархії УПЦ (МП) 12 листопада розпочали хресний хід за мир в Україні у зоні АТО та прилеглій до неї території. Ходу супроводжує ковчег з частинками мощей 12 святих воїнів, таких як Георгій Побідоносець, Іван Воїн, повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

До складу миротворчої місії увійшли священики Київської єпархії: Сергій Ющик, В’ячеслав Яковенко, Сергій Кисельов, Андрій та Костянтин Дворові, а також група ветеранів-афганців.

Архиєпископ Ізюмський і Куп’янський Єлисей (Іванов), у співслужінні духовенства, звершив молебень за мир в Україні, про припинення кровопролиття в нашій країні, любов та злагоду в людських серцях, припинення ворожнечі та ненависті між людьми.

По закінченні Богослужіння, у своєму зверненні до богомольців, владика Єлисей підкреслив, що цей Хресний хід покликаний об’єднати людей.

“Ми повинні пам’ятати, що нашими мізерними людськими силами, навіть якщо вони укріплені зброєю, ми не здатні вирішити ту складну проблему, яка склалася в суспільстві. Лише милосердя і допомога Божа здатні просвітити людський розум. Саме тому нам всім так важливо об’єднатися в молитві про припинення ворожнечі, про те, щоб не лилася кров, не гинули наші воїни і мирні громадяни, ми повинні просити Господа, щоб у людей знайшлися сили для примирення та рішення для виходу з цієї складної ситуації”, – зазначив єпископ Єлисей.