• Головна
  • Новини
  • Зарваницю представили в Румунії на конгресі Марійських духовних центрів Європи...

Зарваницю представили в Румунії на конгресі Марійських духовних центрів Європи

24.09.2014, 12:19
Представники 20 Марійських духовних центрів Європи 16-19 вересня зібралися в Румунії в духовному центрі Чіксомльо, який знаходиться поблизу міста Меркуря-Чук.

Представники 20 Марійських духовних центрів Європи 16-19 вересня зібралися в Румунії в духовному центрі Чіксомльо, який знаходиться поблизу міста Меркуря-Чук.

Марійський духовний центр Зарваниця представили адміністратор о. Володимир Фірман, о. д-р Іван Січкарик та меценат духовного центру Зарваниця п. Богдан Буртак, інформує прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Під час триденної зустрічі делегати роздумували над темою «Дорога Марії, як духовне паломництво до Центрально-Східної Європи». «Було наголошено, що об’явлення Богородиці в різних частинах європейського континенту свідчить про те, що Європа зараз знаходиться в паломництві, щоб віднайти духовні цінності, – розповідає о. Іван Січкарик. – Дорога Марії, де вона в особливий спосіб показує свою присутність, будує спільноти, формує різні традиції, закликає всіх жити в любові та братерській солідарності».

Українські делегати, як зазначає о. Січкарик, звернулася до всіх Марійських европейських духовних центрів з проханням про молитву за мир в Україні. Присутні висловили свою солідарність та підтримку в цей нелегкий час для українського народу, а також запевнили про постійну молитву за Україну в своїх святих місцях.

Учасники обговорили особливості кожного паломницького центру, домовилися про створення координаційного комітету та співпрацю в різних напрямках духовного і соціального служіння людям.

Наступна зустріч відбудеться у 2015 році в духовному центрі Сенткут (Угорщина).

Додаток

У санктуарії Чіксомльо, яким опікуються монахи францисканці, знаходиться одна з найбільших у світі статуй Богородиці з Ісусом, висота якої становить 227 см. Вона зроблена з дерева в стилі епохи Відродження, приблизно 1510 р. Протягом століть різні чуда відбувались зі статуєю: кілька разів вона сяяла так, що її світло наповнювало церкву. У 1661 році церква була знищена татарами і турками та спалена вщент, проте статуя залишилася неушкодженою. Впродовж століть у духовному центрі відбулося багато чудесних зцілень.