• Головна
  • Новини
  • Греко-католики у Києві відзначатимуть 25-ліття виходу своєї Церкви з підпілля...

Греко-католики у Києві відзначатимуть 25-ліття виходу своєї Церкви з підпілля

06.08.2014, 10:24
Греко-католики у Києві відзначатимуть 25-ліття виходу своєї Церкви з підпілля - фото 1
Греко-католики готуються до всецерковної прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, присявченій 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля. Паломництво триватиме два дні – 16–17 серпня.

94828353-(1)-s.jpgГреко-католики готуються до всецерковної прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, присвяченій 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля. Паломництво триватиме два дні – 16–17 серпня.

Програма всецерковної прощі розпочнеться з відкриття у крипті собору виставки, присвяченої виходу УГКЦ з підпілля. У залі під храмом Воскресіння Христового транслюватимуть документальні фільми про життя УГКЦ.

Продовжиться перший день паломництва фестивалем хорів, який стосуватиметься тематики поезії Кобзаря (сцена на території собору). Наприкінці - Вечірня, Утреня і Панахида за загиблими на Майдані та Сході України. Вечір продовжиться духовно-мистецькою програмою та нічними чуваннями.

Завершиться проща в неділю, 17 серпня, Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолить Глава УГКЦ Святослав (Шевчук). Після цього священнослужителі освятять воду в Дніпрі.

Як нагадує Департамент інформації УГКЦ, собор Воскресіння Христового освятили 18 серпня 2013 року у рамках святкування Міжнародної всецерковної прощі з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі-України.

Наріжний камінь собору заклали 2002 року. Храм будувався «соборно» - на пожертви вірних українців з усього світу. Багато жертводавців тільки під час освячення вперше побачили головний храм своєї Церкви.

Торік, на першу Всецерковну прощу до Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві, прибуло понад 20 тисяч прочан та більше як 700 священиків.