• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет відвідав Манявський монастир – останній пункт у програмі візиту на Прикарпаття...

Патріарх Філарет відвідав Манявський монастир – останній пункт у програмі візиту на Прикарпаття

09.07.2014, 11:21
Патріарх Філарет відвідав Манявський монастир – останній пункт у програмі візиту на Прикарпаття - фото 1
Патріарх УПЦ КП Філарет завершив свій візит до Прикарпаття, який тривав три дні – з 5 по 7 липня. У останній день свого перебування Предстоятель Київського Патріархату відвідав Хресто-Воздвиженський Манявський чоловічий монастир.

DSC_3497-a.jpgПатріарх УПЦ КП Філарет завершив свій візит до Прикарпаття, який тривав три дні – з 5 по 7 липня. У останній день свого перебування Предстоятель Київського Патріархату відвідав Хресто-Воздвиженський Манявський чоловічий монастир.

Як повідомляє офіційний сатйт УПЦ КП, в обителі Патріарх Філарет відсужив Божественну Літургію у співлужнінні кількох єрархів Київського Патріархату та близько сотні священиків з різних єпархій.

На молитву до Манявського монастиря традиційно прибули тисячі молільників з різних куточків України. Багато хто з прочан ішов до монастиря пішки за сотні кілометрів зі співом молитов.

Керуючий Івано-Франківської єпархії митрополит Іоасаф у своєму слові подякував Патріарху Філарету за архипастирський візит на Франківщину та підніс йому у дар перший том трилогії про першоджерела, присвячені історії манявської обителі - "Великий скит у Карпатах".

Патріарх Філарет нагородив орденами та патріаршими грамотами активних парафіян та благодійників монастиря. Прочани піднесли у дар святій обителі ікону Богородиці, привезену з Єрусалима.

Опісля урочистостей Предстоятель УПЦ КП поспілкувався із журналістами. Відповідаючи на запитання медійників, він зазначив, що війна на Донбасі та окупація Криму є наслідком розділення Української Православної Церкви і деструктивної політичної діяльності Московського Патріархату.