• Головна
  • Новини
  • Українські військовослужбовці зустрілися з Папою Римським...

Українські військовослужбовці зустрілися з Папою Римським

22.05.2014, 16:20
Українські військовослужбовці зустрілися з Папою Римським - фото 1

Делегація українських військовослужбовців на чолі з владикою Михайлом (Колтуном), керівником Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України, отримала нагоду особисто привітатися з Папою Франциском, попросити про молитву та отримати благословення Святішого Отця.

1363247035-a.jpgДелегація українських військовослужбовців на чолі з владикою Михайлом (Колтуном), керівником Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України, отримала нагоду особисто привітатися з Папою Франциском, попросити про молитву та отримати благословення Святішого Отця.

За словами о. Любомира Яворського, заступника керівника Департаменту, військовослужбовці передали Папі Франциску лампадку, що була освячена на початку паломництва у Києві на Майдані Незалежності та подорожувала в руках курсантів через святині Європи, її світили під час урочистостей у Люрді, молячись за мир в Україні та всьому світі.

Молоді військовослужбовці подякували Святішому Отцеві за молитовну підтримку українців, попросили наступника святого Петра і надалі молитися за мир в нашій державі та запросили Папу Франциска до України.

Кожен з учасників аудієнції отримав вервицю з благословенням Святішого Отця, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Нагадаємо, українська делегація прямує з Люрда, де закінчилося 56-е Міжнародне військове паломництво. Протягом тижневого паломництва військовослужбовці разом з капеланами відвідали християнські святині у Будапешті, помолилися до святого Антонія в Падуї, а сьогодні виїжджають до Відня, щоб відвідати українську парафію в місті та взяти участь у Святій Літургії.