• Головна
  • Новини
  • Зі Львова до Унева вирушила ХХІ Міжнародна молодіжна проща...

Зі Львова до Унева вирушила ХХІ Міжнародна молодіжна проща

16.05.2014, 16:10
Зі Львова до Унева вирушила ХХІ Міжнародна молодіжна проща - фото 1
Від храму святого архистратига Михаїла УГКЦ у Львові 785 прочан сьогодні пішою прощею вирушили до Свято-Успенської Унівської Лаври Студійського уставу (Львівська обл., Перемишлянський р-н).

univ-12-a.jpgВід храму святого архистратига Михаїла УГКЦ у Львові 785 прочан сьогодні пішою прощею вирушили до Свято-Успенської Унівської Лаври Студійського уставу (Львівська обл., Перемишлянський р-н).

Як повідомиляє сайт Львівської архиєпархії УГКЦ, участь у паломництві беруть віряни із Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Закарпатської (Хуст, Тячів) областей, також з міста Києва. Є прочани з Австрії, Франції та США. Понад 150 осіб сьогодні вийшло на прощу із Золочева, а також увечері в Глинянах доєднаються до прощі паломники із Перемишлян.

Наймолодшому учаснику прощі 14 років, найстаршому - 82.

Впродовж двох днів паломники з молитвою та піснями подолають 55 км. шляху, щоб вклонитися Пресвятій Богородиці, яка прославила себе в чудотворній Унівській іконі.

У святу обитель прочани прибудуть увечері 17 травня. Тоді ж відбудуться нічні чування, які триватимуть до ранку: молитви, сповідь, благословення чудотворною іконою, похід зі свічками на Чернечу гору. В неділю, 18 травня, проща закінчиться Архиєрейською Літургією в 11.00 год, яку очолить владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії.