З Києва до Люрду вирушила делегація військових прочан

12.05.2014, 14:19
З Києва до Люрду вирушила делегація військових прочан - фото 1

Українська делегація на чолі з єпископом УГКЦ Михаїлом (Колтуном) 12 травня розпочала 56-е Міжнародне військове паломництво до Люрду. До Франції прочани вирушають з Києва, відвідають Будапешт, Падую, Відень, а також візьмуть участь в Аудієнції Святішого Отця Франциска в Римі.

DSC_0002-a.jpgУкраїнська делегація на чолі з єпископом УГКЦ Михаїлом (Колтуном) 12 травня розпочала 56-е Міжнародне військове паломництво до Люрду. До Франції прочани вирушають з Києва, відвідають Будапешт, Падую, Відень, а також візьмуть участь в Аудієнції Святішого Отця Франциска в Римі.

Як інформує прес-служба Департаменту капеланства УГКЦ, подорожуючи Європрою, українці, спільно з військовими делегаціями усього світу, молитимуться за мир в Україні та проситимуть заступництва Пресвятої Богородиці для нашої держави.

Урочистим початком паломництва стала панахида за загиблими на Майдані Незалежності у Києві, яку 12 травня очолив єпикоп Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви.

Українська військова делегація на Майдані запалила лампадку. Її вони візьмуть з собою та запалюватимуть під час зупинок у святинях дорогою до Люрду та у відпустовому місці на півдні Франції. У Римі під час Аудієнції представники делегації передадуть лампадку Папі Франциску з вдячністю за його підтримку українського народу та проханням і надалі молитися за мир у нашій державі.

«Ми перебуваємо зараз на святому місці, яке було скроплено кров’ю тих людей, які не завагалися віддати своє життя за свободу Батьківщини. Віднині Майдан стане місцем пам’яті й молитви, місцем, де ми будемо навчатися любити Бога, ближнього та нашу Батьківщину», - мовив під час проповіді владика Богдан.

«Коли ви будете в Люрді, - продовжує владика, - відновіть Літургійний чин посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці. Нехай цей вогонь, який ми запалили у лампадці біля підніжжя хреста, буде свідченням того, що наша Батьківщина прагне належати до єдиних європейських християнських народів», - наголосив владика Богдан.