• Головна
  • Новини
  • Митрополит Онуфрій (Березовський) відправив заупокійну літію за загиблими у Другій світовій війні...

Митрополит Онуфрій (Березовський) відправив заупокійну літію за загиблими у Другій світовій війні

09.05.2014, 09:32
Митрополит Онуфрій (Березовський) відправив заупокійну літію за загиблими у Другій світовій війні - фото 1
Напередодні Дня Перемоги, 8 травня, митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій (Березовський) відслужив заупокійну літію пасхальним чином за воїнами та жертвами Великої Вітчизняної війни біля пам’ятника на могилі Невідомого солдата (Меморіал Вічної Слави).

DSC_0251m-s.jpgНапередодні Дня Перемоги, 8 травня, митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій (Березовський) відслужив заупокійну літію пасхальним чином за воїнами та жертвами Великої Вітчизняної війни біля пам’ятника на могилі Невідомого солдата (Меморіал Вічної Слави). Про це повідомив офіційний сайт УПЦ (МП).

У спільній молитві також взяли участь духовенство Київської єпархії, викладачі та вихованці Київських духовних шкіл, черниці, сестри милосердя, миряни.

По звершенні літії митрополит Онуфрій разом з духовенством поклав квіти до вічного вогню.

У богослужбовому календарі УПЦ (МП) 9 травня є днем молитовного поминання загиблих воїнів. Цього дня в усіх православних храмах України звершуються заупокійні богослужіння, а також підносяться молитви за здоров’я ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни, які дожили до цих днів.