• Головна
  • Новини
  • У Львові 4–5 травня відбудуться урочисті заходи з нагоди канонізації Пап миру...

У Львові 4–5 травня відбудуться урочисті заходи з нагоди канонізації Пап миру

01.05.2014, 10:54
У Львові 4–5 травня відбудуться урочисті заходи з нагоди канонізації Пап миру - фото 1
27 квітня Вселенський Архиєрей Франциск канонізував двох своїх попередників - Папу Івана ХХІІІ і Папу Івана Павла ІІ, яких ще називають Папами миру.

Як розповіла голова комісії з питань євангелізації Львівської архиєпархії УГКЦ Віра Ценглевич, урочистості, присвячені канонізації Пап, відбуватимуться в Архикатедральному Соборі Святого Юрія у Львові. В неділю в Соборі будуть виставлені до почитання фелон, в якому Іван Павло II служив Літургії під час перебування в Україні, і чаша, з якої причащав Папа.

Святкова Архиєрейська Божественна Літургія почнеться об 11.00.

Після Літургії на подвір’ї Собору відбудеться продаж літератури, присвяченої життю та діяльності Понтифіків, вірянам будуть роздавати іконки. О 17.00, пройде фестиваль молодіжних хорів «Переступити поріг надії».  Про це інформує прес-службі Львівської міської ради.

Папи_миру.jpg

«Канонізація Папи Івана Павла II та Папи Івана XXIII має надзвичайно важливе значення не тільки для усього християнського світу, але й для нашого міста зокрема. Ті духовні цінності, які у своєму житті сповідували ці дві постаті, тісно поєднують їх зі Львовом та Україною. Наше місто багатокультурне та поліконфесійне. Понтифіки також були екуменістами, поважали та захищали інші християнські конфесії, релігії світу, розвивали Католицьку Церкву. Для Львова канонізація цих Понтифіків є дуже важливою, адже кожен із них у свій спосіб захищав духовні цінності міста та України, тим самим ставши частиною нашої історії”, – зазначив працівник управління внутрішньої політики Львівської міської ради Євген Бойко.

За його словами, Папа Іван Павло II у червні 2001 року відвідав Львів, побував у багатьох храмах Львова, освятив Український Католицький Університет, зустрівся із молоддю в церкві Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові. 

”Папа Іван XXIII у свій спосіб став творцем нашої історії, захистивши українського Патріарха Йосипа Сліпого від заслання», - сказав Бойко.

Директор видавництва «Свічадо» Богдан Трояновський розповів: ”Ми видали дві книжки «Папа Іван ХХІІІ» і «Чудо Кароля. Свідчення та докази святости Івана Павла ІІ». У книгах є дуже цікаві факти щодо того, як Папи були пов’язані з Україною. Брошури написані у популярній формі, розраховані на широке коло читачів”.

Як повідомлялося, 27 квітня Вселенський Архиєрей Франциск канонізував двох своїх попередників - Папу Івана ХХІІІ і Папу Івана Павла ІІ, яких ще називають Папами миру.