До дарів волхвів привезуть "Беркут"

30.01.2014, 09:41
Президент Віктор Янукович, Генпрокурор України і глава Київської облдержадміністрації у вівторок вже вклонилися дарам волхвів.

Президент Віктор Янукович, Генпрокурор України і глава Київської облдержадміністрації у вівторок вже вклонилися дарам волхвів, які з Греції привезли до Києво-Печерської лаври. Організатори перебування реліквії очікують, що до дарів волхвів привезуть загін бійців "Беркут", повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Портал повідомля , що 27 січня організатори перебування реліквії очікували, що до дарів волхвів привезуть загін бійців "Беркута". Була така домовленість, однак чи приїжджав "Беркут" – наразі немає інформації . Судячи з відсутності на сайтах УПЦ та МВС повідомлень про паломництво представників міліції, останні ще не відвідували реліквію.

Дари волхвів знаходяться в Україні для поклоніння з 24 січн , однак наразі, як повідомляє портал «Релігія в Україні» збирають нечисленних паломників, хоча в УПЦ (МП) стверджують, що реліквію вже відвідали 150 тисяч вірних.

Нагадаємо, що експерти заперечують справжність привезеної з Греції реліквії, датуючи її створення XV- XVI століттями. Зокрема, реставратор Володимир Сарабьянов, член Патріаршої ради з культури, заявив: "Дари волхвів - об'єкт не культурний, а релігійний. Це не витвір, що не виріб, це речовина: золото, ладан і смирна. Тому ставитися до Дарів волхвів як до артефакту неправильно. Чому люди готові стояти до них в черзі з дітьми і з колясками? Просто людям треба чомусь поклонятися, і деякі не дуже-то думають, чому саме вони поклоняються".